Israelisk människosyn

Utvecklingen för PalestinaDet är inte bara hos oss som det händer hemska saker. Den israeliska ockupationen av palestinsk mark och den fortsatta annekteringen av mer mark genom att ständigt bygga nya israeliska bosättningar på stulen mark skapar en situation där många palestinier helt enkelt har gett upp tron på en palestinsk stat utan en förnedrande ockupation. En effekt av detta är en ständigt följd av palestinska självmordsattacker, ofta mot israeliska ockupationssoldater. På senare tid har närmare 30-talet israeler mördats av palestinier. Under samma tid har mer än 200 palestinier dödats av israelisk polis, militär eller bosättare. Ett våld som tyvärr bara kommer att fortsätta så länge den israeliska ockupationspolitiken fortsätter. En politik som fördömts av FN, av EU, av USA och så vidare. Ett exempel på den israeliska synen på palestinska liv är den här händelsen. Två palestinska män attackerar israeliska ockupationssoldater. Den ena mannen dödas direkt av soldaterna medan den andra skadas och blir liggande på marken. Då går en av de israeliska soldaterna fram och skjuter ihjäl honom med ett skott i huvudet. En händelse som inte hade fått någon större publicitet om det inte varit för att den råkat filmas av en medlem av den israeliska människorättsorganisationen B´Tselem.

När vi är inne på den israeliska ockupationen av Västbanken så noterar jag att FN:s organ för mänskliga rättigheter har beslutat att upprätta ett register över företag som gör affärer med företag som befinner sig på av Israel ockuperad mark i bosättningar på Västbanken. Verksamhet som enligt FN (och i stort sett resten av övriga världen) anses som illegal och i brott mot internationella lagar. Men, den officiella israeliska reaktionen är mycket ilsken. När FN-organet röstade om ”listan” var det inget medlemsland som röstade emot. Däremot några europeiska länder som lade ner sina röster.

Det är av vikt att inte stödja den israeliska ockupationspolitiken genom att handla med företag som befinner sig på illegalt stulen mark.

Annonser

1 kommentar

Filed under Israel

One response to “Israelisk människosyn

  1. kao

    Detta illdåd är ett typiskt exempel på det Margot Wallström så sant kallade utomrättsliga avrättningar – och fick pisk för. Även här hemma. Främst av Liberalerna, givetvis. Trots att det ju är helt sant att sånt sker dagligen och stundligen i det s.k landet Israel.
    Sionismen är en svårt rasistisk religion och för en vidrig politik och de s.k israelerna anser sej som övermänniskor gentemot alla andra: Guds Utvalda Folk.
    Bullshit!
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s