Vissa liv är mer värda än andra

Älska alla andraEtt terroristattentat i en park i Bagdad i samband med en fotbollsmatch har krävt minst 26 döda och 70-tal skadade. I Helsingborgs Dagblad fick notisen totalt 15 spaltcentimetrar utrymme. I samma upplaga av tidningen berättar man att självmordsbombarna i Bryssel nu är identifierade. Denna artikel fick 90 spaltcentimetrar utrymme. Andra tidningar har överhuvudtaget inte nämnt terrorattentatet i Bagdad, dom har varit fullt upptagna med att skriva om att Johan Rabaeus åkte ur Let’s Dance, att fotbollsspelaren Johan Cruijff dött pga sitt rökmissbruk och att fortsätta uppföljningen av attentatet i Bryssel. Men det var ju bara en massa andra muslimer som dödades i Bagdad.

Annonser

1 kommentar

Filed under Okategoriserade, Terrorism

One response to “Vissa liv är mer värda än andra

  1. kao

    Nyhetsflödet är minst sagt oroväckande, men så skolas vi in i tron och tanken att det som händer här händer av en slump av elaka muslimer. Inte en enda gång sen Paris- eller Brysselattackerna har jag sett eller hört något från media om VARFÖR dessa attacker sker. Det vore på tiden att de förklarar det – och att det är Västs eget fel att det sker och att det är en logisk följd av allt förtryck från Väst. Alla krig USA och EU har startat i länder där de inte har att göra! Och FN är en tandlös tiger som t.o.m SANKTIONERAR krig! Man borde skrota hela FN om de inte kan utföra de fredsbevarande uppdrag de är till för.
    Och – just som du skriver – dör 105 personer i en bombattack i Bagdad så reagerar vi inte längre.
    Och ingen frågar sej heller varför Israel inte har drabbats av några bombdåd, utförda av Daesh eller andra terrororganisationer…
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s