Skandalen fortsätter

Nordea med den smutsiga bykenAvslöjandena om hur slipsnissarna på de stora bankerna hjälper de ”fina” kunderna att smita undan skatten fortsätter. Senast är det återigen Nordea som står med skammen. Den ökände vapensmugglaren Loftur Johannesson från Island (mest känd som ”The Icelander”) fick hjälp att gömma undan sina smutspengar i olika anonyma brevlådeföretag av Nordea. Att inte huvuden har rullat på Nordea är i sig en skandal.

Jag tror faktiskt att Björn Wahlroos, som fortfarande är ordförande för Nordea, syn på saken förklarar mycket mer än vad man kunde tro från början. Den stora skandalen är att den ledande banken i Sverige får fortsätta att ha en ordförande med den här synen på bankens uppgift:

”Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det.”

Jag är alltså en av dom där 80% idioterna som Nordea tar hand om de slantar för, de slantar som är kvar när jag betalt min skatt. Sedan tillhör väl Loftur Johannesson dom där 20% som har idéer och kan placera slantarna i någon brevlåda på någon ö i Västindien så han slipper betala skatter – det kan ju vi 80% idioter göra.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Nordea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s