Bedragare del 279

Det var länge sedan jag berättade om något av alla de bluffmejl som trillar in i min e-postlåda varje dag. En del komiska, andra skickliga och en del rent av löjeväckande. I dag har jag fått mejl från Elwood Bass, Jerry Riggs och Chadwick Randolph (alla från olika ”sajter”). I varje fall minst dessa. En del kan ju ha fastnat i olika bluff-filter. Hur som helst skriver dessa tre män exakt likadant till mig:

Listen to the world

Hi, sven

Please find attached document you requested. The attached file is your account balance and transactions history.

Regards,
Chadwick Randolph

Och så bifogar dom en fil som heter ”transfers_CBA.zip”, transactions-F79.zip” eller ”transactions-90C.zip”. Sedan inleds ett mejl med ”Hello, listen” och ett annat med ”Hi, tycker”. Det ska påpekas att ”listen” kommer från en gammal Internetservice som jag var ansvarig för, men som inte uppdaterats på mer än 10 år. Listen to the world.

Hur som helst, öppna ALDRIG bifogade filer i mejl som du är tveksam till. Öppna bara bifogade filer i mejl som du har väntat på. I synnerhet komprimerade .zip-filer ska du vara försiktig med. Troligtvis börjar det kanske inte att ryka ur datorns håligheter, men nästan…

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Spam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s