Åt rätt håll

Som jag sagt innan, så publiceras det så många väljarundersökningar att man skulle kunna bygga upp en hel blogg på att bara spekulera, kommentera och fantisera om alla dessa undersökningar. Men det skulle nog bli ganska enformigt till slut. Alltså bryr jag mig bara om dom ibland. Och när man ju själv kan välja så väljer man ju naturligtvis ut de gånger det ser bra ut. Dagens undersökning i Aftonbladet från Inizio har ju ganska spännande resultat. Så den tycker jag till lite om. Jag bestämmer!

Jonas Sjöstedt

Undersökningens stora förlorare är Socialdemokraterna som får 24,3% (-1,1 procentenheter) och Sverigedumokraterna som får 18,8% (-0,9). Tappar gör också Moderaterna på 23,9% (-0,3) och Miljöpartiet 4,4% (-0,2). Trots ett rejält tapp behåller Socialdemokraterna sin förstaplats medan Miljöpartiets ras fortsätter, men uppenbarligen har bromsats upp. Antagligen finns bara den innersta kärnan kvar. Moderaternas högervridning har ännu så länge inte gett någon positiv effekt på opinionen. Det är väl därför som partimötet i dagarna i Malmö satsar på en ännu värre högervridning till ett gammalt traditionellt Högerparti. Att Sverigedumokraterna tappar är väl egentligen bara en naturlag. Någon gång måste svenska folket inse att detta är en bunt knäppgökar.

Det som gläder mig ännu mer är när jag tittar på vem som är vinnaren. Vänsterpartiet får 9,6% (+1,5). Vänsterpartiets ökning är alltså större än det sammanlagda tappet för S + Mp. Bra går det också för Kristdemokraterna som helt plötsligt får 5% (+1,1). Det hade varit spännande att se var dom kommer ifrån. Upp går det även för Liberalerna som får 4,7% (+0,4) och lämnar den värsta moränen ovanför 4 procents spärren bakom sig. Även Centern på 7,5% (+0,2) har en liten uppgång. De tre Rödgröna partierna får sammanlagt 38,3% medan de fyra Högerallianspartierna får 41,1%. Frågan är om de flesta Borgerliga partiernas högervridning och fjäskande med sverigedumokraternas unkna rasistpolitik gör att man även ska räkna med SD i det borgerliga lägret. Då blir det 59,9%. Dra ner rullgardinen!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s