Fråga Knugen först

Jag ser att Knugen har synpunkter på nya Nobel Center i Stockholm. En politiskt mycket infekterad fråga i Fjollträsk. Betongpartierna där har slutligen bestämt sig för att godkänna planerna och bygga ett monument över dom. Nu har Farbror Knugen och tant Silvia bestämt sig för att framföra sina synpunkter på bygget. Och dom tycker INTE att det politiskt godkända förslaget är något bra förslag. Silvia tycker till och med att man borde hålla en folkomröstning. Ja, nu är ju Silvia Sommerlath invandrare så hon har fortfarande lite problem med svenskan, så hon sade inte folkomröstning utan det lite mer internationella referendum. Trots att jag nog till stor del håller med de blåblodiga i de framförda åsikterna så tycker jag att Knugen ska hålla tyst. Hans uppgift är att klippa snören, vinka och ta i hand. I den överenskommelse som gjordes 1971 slogs det fast att: – ”han bör undvika bl.a. sådant som kan uppfattas som ståndpunktstagande i omstridda samhällsproblem”. Han ska inte framföra synpunkter helt enkelt. Nu framför han synpunkterna EFTER att beslutet är fattat så skandalen är inte så stor tycker jag. Den stora skandalen är istället när jag hör någon som heter Patrik Åkesson i Rojalistiska Föreningen som tycker att det är bra att Knugen framför ”stockholmarnas åsikter”. Om nu Rojalistiska Föreningen inte accepterar Torekovsöverenskommelsen så får dom väl göra det. Men det visar ju också att föreningen inte står upp för demokratin utan lever i en föråldrad värld. Det är synd om er!

Jag ser att Knugen ska åka till Helsingborg för att fira Nationaldagen och Sofieros 150-års jubileum på måndag. I Helsingborgs Dagblad gissar Peter Fällmar Andersson att Kingen har som mål att då säga vad han tycker om det omdiskuterade bygget av Landborgsgaraget. Ett liknande monument som betongpartierna här vill bygga för många sköna miljarder för att underlätta för fler bilar att ta sig ner i centrala Helsingborg. Sundets bilpärla! Peter Fällmar Anderssons text är värd att läsa mer än en gång. Läs den!

För övrigt är det inga problem för Knugen eller Silvia att få lov att fritt framföra sina åsikter. Det är bara att ta det modiga beslutet att abdikera. Att framföra till politikerna att det är ett totalt föråldrad system med ärvda titlar på det här viset. Jag lovar Knugen, om du tar modet att framföra den åsikten så ska jag inte kritisera dig för att du har en åsikt och säger den. Det visar bara att du faktiskt är mycket mer intelligent än vad jag trodde. Ta modet till dig!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,

inte samlag

2 kommentarer

Under Monarki

2 svar till “Fråga Knugen först

  1. A Stockholmer

    Vore kanske bra om någon tog upp detta också. Stadsbyggnadsdirektören köptes över till VD-posten i exploateringsbolaget Nobelhuset AB under pågående ärende. Mogert (S) och Larsson (M) uppträdde i exploatörens propagandafilmer innan beslutet var fattat. Ledamöter i M och S som var emot bygget hindrades att rösta efter sin övertygelsen p.g.a. partipiskan. Om lådan ska byggas eller ej bestäms av storfinansen. H&M-fonden och Wallenberg står för 400 milj. kr. vardera (och skattebetalarna för minst 227 milj. kr.).Att bygga ett hus till dynamit- och vapenproducenten Alfred Nobels minne är en sak, men att totalt spoliera en del av den historiska hamnen som fortfarande används av sjöfarten, för detta ändamål är helt onödigt.

    • Jag hoppas det framgår av min text, t.ex. skriver jag ”Trots att jag nog till stor del håller med de blåblodiga i de framförda åsikterna” och använder uttrycket ”Betongpartierna”, så tror jag också att beslutet är felaktigt. Men, som icke-stockholmare är jag inte fullt insatt. Så tack för din information. Jag tycker inte att det är just själva beslutet diskussionen handlar om utan om Kungafamiljen har rätt att utnyttja sin ställning för att påverka opinionen i frågor som är mycket diskuterade. Och, det anser jag inte dom har den rätten. Den överenskommelse om monarkin som gjorts säger att dom inte ska ha något inflytande. Dom ska helt enkelt hålla tyst. Även om jag alltså troligen håller med dom i den här frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s