Använd inte kontanter av säkerhetsskäl

Kontanter behövsI går när jag var på Lidl och gjorde några smärre inköp såg jag en liten dekal som uppmanade mig att betala med kort – för personalens säkerhet. Jag betalar med kontanter så ofta jag kan. Allt som en protest mot bankernas försök att tvinga oss till att bli kortanvändare. Bankerna gör detta, inte av säkerhetsskäl, inte av bekvämlighetsskäl utan därför att det är mer lönsamt för bankerna. Att handha kontanter kostar pengar och är besvärligt. Men när du handlar med kort tjänar bankerna slantar varenda gång du använder kortet. Det är inte gratis – banken tjänar slantar. Det är inte underligt att bankerna försöker tvinga oss att bli kortanvändare genom att helt enkelt avskaffa kontantservicen.

Men kom inte och prata om säkerhetsskäl! Ni ljuger! Möjligen för egen säkerhet. Men inte för kundernas säkerhet. Istället är det så attkortbedrägerierna ökar med en rasande hastighet. Än så länge i år har kortbedrägerierna fördubblats jämfört med förra året. Men det håller bankerna och kortföretagen tyst om. Man får ju inte sprida en rädsla bland kunderna. Då kanske dom väljer, för bankerna, mindre lönsamma betalningsmetoder. Och att införa säkrare betalningar och säkrare kort är inte heller aktuellt. Då blir det ju besvärligare och det innebär att kunderna kanske väljer, för bankerna, mindre lönsamma betalningsmetoder.

Skriv på PRO:s namninsamling för kontanternas bevarande. Använd kontanterna om du inte vill hamna helt i de giriga bankdirektörernas händer.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Kontantuppror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s