Så fungerar demokratin

USA:s flaggaDet som skrämmer mig allra mest just nu är risken för att världens överlägset mäktigaste krigsmaskin ska sättas under Donald Trumps befäl. En man som i sin retorik inte vet vad demokrati är. En man som kan vräka ur sig precis vilken vidrighet och lögn som helst. Detta utan att medias bevakning och avslöjanden har någon som helst effekt på stödet för honom. Donald Trump kan göra precis vilka klavertramp som helst utan att hans supportrar bryr sig. Detta är vad många kallar världens största demokrati. Ska vi verkligen ytterligare utöka vårt militära samarbete med denna stat och göra oss beroende? Jag blir rädd!

2 kommentarer

Under USA

2 svar till “Så fungerar demokratin

 1. Tarmo Lindholm

  Jag tror inte att Amerikanarna är så dumma att de röstar Trump till President, med tanke på att det sker en massa andra masskjutningar i landet som _inte_ har med Muslimer att göra. Masskjutningarna kommer inte att minska så länge ”vapenälskarna” kan bestämma vapenlagarna i USA som det är nu..

  ”Under 2015 inträffade 372 masskjutningar i USA, enligt organisationen Gun Violence Archive. I dessa dödades 475 personer, medan ytterligare 1 870 skadades. Hittills i år har 132 masskjutningar inträffat.

  Här är några av de dödligaste masskjutningarna i USA de senaste åren:

  • Det extremislamistiska paret Syid Farook och Tahfin Malik sköt i början av december i fjol ihjäl 14 oskyldiga på en personalfest i San Bernardino.

  • Den 16 september 2013 tog 34-årige Aaron Alexis livet av tolv personer och skadade tre på marinbasen Washington Navy Yard.

  • Den 14 december 2012 sköt 20-årige Adam Lanza ihjäl 20 barn och sex vuxna på en grundskola i Newtown, Connecticut, innan han tog sitt eget liv.

  • Den 20 juli 2012 gick James Holmes, 24 år, till attack på en biograf i Aurora, Colorado, som premiärvisade Batmanfilmen ”The Dark Knight Rises”. Tolv personer dödades och 58 skadades.” SVd
  http://www.svd.se/varsta-massmordet-i-lang-rad-skjutningar-i-usa/om/masskjutningen-i-orlando

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s