Jag håller med

Läkare utan gränser har bestämt sig för att vägra ta emot några pengar från EU-länderna. Ett beslut som säger allt om hur EU:s flyktingpolitik (och därmed även Sveriges) har utvecklats på mycket kort tid. Några citat från ”Läkare utan gränsers” motivering som säger mycket:

Fortress Europa

”EU skyddar inte människor, EU skyddar bara gränser.”

”EU undergräver hela flyktingkonceptet med den politik man för.”

”Avtalet med EU och Turkiet har totalt urholkat själva begreppet flykting och dess innebörd om skydd.”

”Är det här EU:s lösning på flyktingkrisen? Att hindra desperata människor från att fly och att göra det i samarbete med deras hemländer?”

Organisationen ”Läkare utan gränser” ska ha all heder för sitt beslut. Att Margot Wallströms kommentar inte blev: – ”Jag skäms för det som händer och lovar att jag ska göra vad jag kan för att förändra politiken” är en skam. Att Sveriges Socialdemokratiska parti, som säger sig ”brinna för rättvisa” är medskyldiga och till och med drivande i den här politiken är en skam. Själv skäms jag numera för mitt arbete vid Migrationsverket. Den politik som förs, de regler och anvisningar som finns, den utveckling som sker, går åt totalt fel håll. Jag har i en allt stegrande hastighet börjat fundera på om jag verkligen vill vara en del av detta. Den punkt då jag kommer fram till beslutet att säga upp mig och istället ta ut min pension närmar sig snabbt. Svensk (och europeisk) flyktingpolitik är en skam. Det handlar uteslutande om att stoppa flyktingar från att kunna ta sig hit, och att hitta en lämplig motivering till att kunna utvisa eller avvisa de flyktingar som trots allt lyckas ta sig hit.

Lämna en kommentar

Under Flyktingmottagande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s