Nordea igen

Gissa om jag blir förvånad när jag läser om hur Nordea har aktivt hjälpt företagskunder med tvivelaktiga transaktioner i syfte att sänka skatten. Det handlar alltså om skenaffärer med syfte att få ner skatten. Det är den danska tidningen Børsen som avslöjar mer om Nordeas bristande moral. Men enligt Nordea har man naturligtvis inte gjort något fel. Det har man aldrig gjort. Nordeas egen utredning efter avslöjandena i Panama-papperen visade att Nordea hade kanske gjort lite fel och skulle rätta till rutinerna, men man hade inte gjort några fel. Ungefär så kan man väl sammanfatta utredningen.

Jag skäms fortfarande över att vara Nordea-kund. Men jag gitter inte byta med alla autogiron och olika sparkonton osv. Och vart ska man byta? Dom andra storbankerna har inte mycket bättre moral. Det är samma girighet som präglar alla de stora bankerna. De enda som gäller är de stora företagskunderna och ägarnas intressen. Vi andra småkunder är egentligen mest en belastning, men vi behövs så att man har någon att tjäna pengar på.

Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos

Jag har flera gånger i kontakter med Nordea framfört synpunkter och frågor angående Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos yttrande om att de flesta kunderna är idioter. Men inte en enda gång har man på det minsta sätt kommenterat eller besvarat mina tankar. Antingen håller man med om att jag är en av dessa 80% idioter, men det kan man ju inte säga rakt ut till mig. Eller också ”vågar” man inte på något sätt vara kritisk mot bolagets styrelseordförande. Jag tycker yttrandet säger väldigt mycket och förklarar mycket tydligt hur bankerna resonerar och varför vi vanliga ”småsparare” främst ses som en nödvändig belastning för att få in kulor. Kulor som används för att hjälpa de giriga storkunderna att tjäna ännu mer – och helst slippa betala skatt för dom pengarna. – ”Vi hjälper dig gärna med ett lämpligt upplägg….”!

”Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det.”

Det är alltså vi småkunder som är idioterna enligt Björn Wahlroos medan de finansiella girigbukarna är de med idéer – om hur man slipper betala skatt på pengarna t.ex.

Jag möttes förresten i dag när jag i en bankomat tog ut lite kontanter till min mamma av ett meddelande på bankomatens skärm. Om jag hade gamla sedlar kvar skulle jag skynda mig med att sätta in dom på ett bankkonto! Jo, så stod det. Det var bara framme en kort stund, vilket jag kan förstå. För hur gör man för att sätta in kontanter på en bank?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Nordea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s