Dagens Trump

Om man bott i USA skulle man utan problem ha kunnat fylla en hel blogg med klavertramp från den republikanska presidentkandidaten Donald Trump. Tyvärr känns det som om stödet för honom ökar för varje gång har kräker ur sig någon dumhet. Ett faktum som fått mig att börja tvivla på amerikanernas politiska kompetens. Men vi europeer ska egentligen inte framhäva oss allt för mycket. Vi har EU-länder som styrs att ”kolleger” till Donald Trump (Polen och Ungern t.ex.). Och det finns andra europeiska länder där knäppgökar har stöd från stora grupper. Sedan kan man ju tycka att en normalt tänkande väljare skulle genomskåda en politiker som kommer med löften som är helt omöjliga att genomföra. Vi kan ha olika åsikt om vilken politik som är bäst, men en politiker som inte verkar vara informerad om någonting och kläcker ur sig obegripligheter och omöjligheter dagligen borde ju bli genomskådad.

Världen är bajs

Bland dagens ämnen handlar det om hans obegripliga påhopp på föräldrarna till en grabb som dog i Irak-kriget. Det visar på hans oförmåga att tänka innan han yttrar sig och hans obegripliga hat mot ALLA muslimer. Donald Trump verkar inte tänka med någonting, allra minst med hjärnan. Påhoppen på Khizir Khan och hans hustru Chazala Khan var uppenbarligen att gå ett par steg för långt.

Amerikansk valrörelse är nästan alltid grövre än en svensk valrörelse. Men att kalla sin konkurrent om posten som president för Djävulen verkar till och med en del republikanska politiker och supportrar till Donald Trump tycka är att ta ett steg för långt. Men, man känner väl andra som man känner sig själv…..

Annars kanske det värsta avslöjandet är hur Donald Trump smet undan sin militärtjänst under Vietnamkriget. Som 22-årig ung grabb fick han först uppskov fyra gånger pga att han studerade. Sedan den femte gången hade han drabbats av hälsporre och kunde inte ställa upp för sitt fosterland. Hälsporre, eller kalkaneussporre är en sjukdom som kan drabba personer i främst medelåldern som rör sig mycket. Idrottare t.ex. kan ofta drabbas av hälsporre. Antagligen var Donald Trump en mycket vältränad student som hade mycket ont i foten…

Lyckligtvis verkar det som om opinionen just nu går i Hillary Clinton riktning. Jag tillhör inte Hillary Clintons största supporterskara. Men, nu har vi två kandidater som amerikanerna har att välja mellan. Och i valet mellan dessa två är det ju inte så svårt att veta vem man ska hoppas vinner. Jag tror faktiskt inte att jag hört någon svensk politiker som håller tummarna för Donald Trump. Dom finns säkert, men……

Lämna en kommentar

Under Donald Trump

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s