En framgång för EU?

Festung EuropaEnligt den internationella organisationen för migration, IOM, har det än så länge under året dött mer än 4.000 flyktingar på väg till Europa. Tre fjärdedelar av dessa har dött på vägen över Medelhavet. Under den senaste dryga veckan har 120 döda kroppar spolats upp på kusten i Libyen. Det här är långt fler än vad som dog under förra året. Taggtråd, murar, gränsposteringar och gränskontroller, tillsammans med ett avtal med Turkiet, har tvingat fram nya vägar över Medelhavet för desperata flyktingar. Men troligtvis är de europeiska politikerna nöjda. Flyktingarna lyckades ju i varje fall inte ta sig till Europa så att vi skulle tvingas ta något ansvar för dom. Rapporten berättar också att turkiska gränspatruller skjutit ihjäl minst 64 syriska flyktingar för att förhindra att dom tar sig till Turkiet.

”Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig och vi gör det solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt.” /sagt av Sveriges statsminister Stefan Löfven – för en tid sedan.

”Turkiet är idag det bästa exemplet i världen på hur man ska behandla flyktingar.” /sagt av Europeiska Rådets ordförande Donald Tusk – för en tid sedan.

SKÄMS!

Lämna en kommentar

Under Flyktingmottagande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s