Bedragare del 288

Dagens förmånliga erbjudande kommer från en Jose Pereira (i mejlet kallar han sig Morgan) på något som heter toyota-angola.com. Jose/Morgan är, påstår han, personalchef och erbjuder mig jobb på detta stora internationella företag. Han säger att jag kan tjäna 4.000 – 6.000 Euro. Så här skriver han:

Hej!

Vi söker personal för distansarbete.

Jag heter Morgan och är personalchef för ett stort, internationellt företag. Huvuddelen av arbetet kan göras hemifrån, alltså på distans. Lönen ligger på 4000-6000 EUR.

Besök vår webbplats om du är intresserad av tjänsten.

Med vänliga hälsningar,
Personalchef

Intressant är att länken leder till något helt obegripligt (http:/ /vr7788.be/htky7lc/par/). Något helt anonymt i Belgien tydligen. Hur som helst vågar jag mig inte på att klicka på länken. Det troliga är att bildskärmen väl börjar flaxa runt i rummet medan tangentbordet attackerar mig. Eller något liknande! Det framgår inte heller om inkomsten på 4-6 tusen euro avser per dag, per vecka, per månad eller möjligen per år. Hur som helst så har jag bestämt mig för att INTE lockas av erbjudandet. Jag är istället på väg att fundera på exakt datum för att gå i pension. Det lockar mer… Liknande mejl har dykt upp i ett antal olika versioner. Texten ungefär den samma (alltid 4-6 tusen euro), men olika namn och webbadresser. Lyd mitt råd, ni kan vara säkra på att inte tjäna några slantar. Snarast riskerar ni att bli av med slantar. Släng skiten!

PS. Medan jag skriver det här ploppar det in en ny version i mejllådan. Det kommer från bugbug på gtcom.net. ”Bugbug” kallar sig Jodie. Jag måste säga att Bugbug faktiskt är riktigt komiskt. Den elogen ska dom ha. Men jag slänger det också.

Lämna en kommentar

Under E-postbedragare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s