Vad är skillnaden mellan Trump och Åkesson?

Donald TrumpVisst finns det skillnader mellan Donald Trump och Jimmie Åkesson. En vital skillnad är att Donald Trump bor i USA och Jimmie Åkesson bor i Sverige. Titta, det finns en vital skillnad. En annan skillnad är att Donald Trump härstammar från invandrare (från Tyskland) medan Jimmie Åkesson väl är helyllesvensk. I varje fall verkar han försöka inbilla oss detta. Fast det finns väl inte många helyllesvenskar överhuvudtaget. Själv härstammar jag från invandrade Valloner och har visst något ryskt och något danskt i mig också – bland annat.

Helyllesvensken Jimmie Åkesson

Sedan har ju Donald Trump ärvt en förmögenhet och efter detta jobbat intensivt på att investera och spendera denna. Att bli politiker är en senkommen idé. Jimmie Åkesson har väl inte gjort ett hederligt handtag i hela sitt liv, förutom att vara politiker alltså. Vilket i och för sig inte är något fel. Vi behöver verkligen politiker – seriösa politiker.

Men, se’n har jag svårt att hitta några skillnader i övrigt. Statsvetarna generellt tycker att likheterna är det mest utmärkande. Samma enkla populism. Samma fula påhopp på sina politiska motståndare. Samma enkla (och omöjliga) lösningar på svåra problem. Samma svans som säger de riktigt fula orden och handlar på det riktigt fula sättet.

Tyvärr är det ju så att både Donald Trump och Jimmie Åkesson präglas av en våldsam rasism och främlingsfientlighet. En retorik som lägger skulden för alla problem på invandrare från andra länder. Om vi bara stoppar invandringen och slänger ut alla invandrare så löses alla problem i samhället. En rasism som finns överallt i vårt samhälle. Till och med inom Polisentyvärr.

2 kommentarer

Under Jimmie Åkesson

2 svar till “Vad är skillnaden mellan Trump och Åkesson?

 1. kao

  Går man längre tillbaks i dessa herrars liv så kommer man finna att de båda själva är invandrare. Det är ju alla i USA och det är vi allihop. Folkvandringar och arbetskraftsinvandring och flyktingar har funnits i alla tider.
  Men de två du skriver om kan inte se detta. Jimmie Åkesson kanske har vallonskt blod i sej? Han är ju mörkhårig…..:D. Men han kan nog inte se att han själv skulle vara annat än en viking….
  Själv är jag av norsk/svensk härkomst men det finns även judiskt ”blod” långt tillbaks i min släkt. Så vad kallas då en sån som jag, tro? 😀
  // Kao

 2. kao

  Med personlighetstyper som Åkesson och Trump i ledande politiska ställningar blir det aldrig någonsin fred på Jorden. Den saken är glasklar. Det är såna typer som dem som gör att krig i världen över huvud taget existerar! Sen spelar det ingen roll om de är kristna eller muslimer eller något annat.

  Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s