Purkna politiker

För några dagar sedan deklarerade Anna Kinberg Batra att Sverigedumokraterna är ett rasistiskt parti. Något som ju fick SD:s partisekreterare Richard Jomshof att bli purken och deklarera att ingen normalt funtad svensk kunde tycka att Sverigedumokraterna är rasistiska. SD har inte alls någon rasistisk syn på andra människor. Det är ju helt enkelt bara så att det är skillnad på människor och människoliknande varelser. Att vilja göra skillnad på dessa handlar inte om rasism utan är ju bara ett konstaterande av fakta. Ja, något liknande måste man ju resonera.

Sverigedemokraterna

Nu läser jag att en av de borgerliga partiledarna inte alls tycker att Sverigedumokraterna är rasistiska. ”SD är inte rasistiskt” deklarerar Kristdemokraternas Ebba Busch Thor. I intervjun i KD:s tidning Dagen avfärdar hon inte heller en Högerregering som är beroende av Sverigedumokraternas stöd. En tydlig högervridning av Göran Hägglunds KD som dock inte förvånar. Nu behöver vi nog inte oroa oss så mycket eftersom jag faktiskt tror att Kristdemokraterna gjort sitt i den svenska riksdagen. Det blir respass i nästa val. Jag har svårt att tro att så många svenskar som tror på det kristna budskapet kan fortsätta rösta på det KD som Ebba Busch Thor är på väg att skapa. Det har ju inget med det kristna budskapet att göra.

Det glädjer mig dock att Centerns Annie Lööf står fast vid att något sådant samarbete inte är tänkbart. ”SD är ett parti med rasistiska rötter och med en människosyn som står långt från min och Centerpartiets”. Hon utesluter ett samarbete. Tack Annie!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Sverigedumokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s