Money talks – 1

Jag skrev ju i går om Ericssons personaldirektör Bina Chaurasia som dels har en lön (12 miljoner) som vi andra bara kan drömma om (inklusive andra personaldirektörer), dessutom fick hon ytterligare 10 miljoner i bonus av den numera sparkade vd:n Hans Vestberg för att inte sluta och flytta till USA. Sedan flyttades jobbet till USA så att hon ändå kunde flytta över Atlanten. Jag konstaterade i går att: – ”Jag utgår ifrån att personalen på Ericsson ständigt går omkring som på moln av lycka över att ha en så kompetent personaldirektör.”

Men i dag läser jag att Facket redan innan hon fick sin fantastiska bonus krävde att Bina Chaurasia skulle sparkas. – ”Bina Chaurasi är ett hot mot en av företagets framgångsfaktorer – Ericssonandan”framförde Facket. Men Hans Vestberg ville hellre ha kvar henne. Sedan dess har förtroendet för ledningen totalt rasat.

Vad detta visar på är att vi lever i helt olika världar. Människor på den här nivån verkar tro att dom lever på en helt annan planet och struntar fullständigt i hur vanliga människor mår. Bara dom kan tjäna ytterligare några miljoner i bonus så är dom nöjda. Allt annat skiter dom fullständigt i. Money talks.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Girighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s