Med fingret på avtryckaren

Vi svenskar har nog lite svårt att förstå hur en pajas som Donald Trump kan få ett så stort stöd i presidentvalskampanjen som han trots allt får i USA. Att hitta en svensk som stödjer Donald Trump är mycket svårt. Jag undrar om det överhuvudtaget finns någon som offentligt framfört sitt stöd för honom? Jag hittar till exempel en intervju i Dagens Industri med Sverigedumokraternas Jimmie Åkesson från början av sommaren där till och med han deklarerar: – ”Trump är inte seriös”! Vilket ju onekligen är ett intressant yttrande från honom. På frågan vem han skulle röstat på i valet svarar han: – ”Jag skulle inte rösta alls. Jag skulle förmodligen ställa upp själv. Men jag kan inte säga att jag stödjer Trump.” Det rör sig alltså om en ”politiker” som till och med är mindre seriös än Jimmie Åkesson, men som får stöd av nästan hälften av det amerikanska folket. Man blir mörkrädd när man konstaterar att detta är världens största stat, det är vinnaren i detta val som har fingret på avtryckaren för kärnvapen som kan utplåna hela vår planet.

Donald Trump

Senaste nytt om Donald Trump handlar om hans skatteaffärer. I motsats till alla andra tidigare presidentkandidater i amerikanska val så har han än så länge vägrat att offentliggöra sina skattedeklarationer. Men nu har tydligen tidningen New York Times lyckats plocka fram en hel del uppgifter. Dessa visar att 1995 deklarerade Donald Trump en förlust på 916 miljoner dollar (det motsvarar nästan 8 miljarder kronor). Dom här förlusterna har gjort att Donald Trump under de kommande 18 åren inte behövde betala någon skatt alls eftersom han fortsatte att dra av de gamla förlusterna. Det här är nog främst farligt för Donald Trumps försök att framstå som en enormt skicklig affärsman som skapat sig en förmögenhet på alla skickliga affärer han gjort. Nu visar det sig att han alltså på kort tid gjort av med nästan en miljard dollar på ett kasinofiasko i Atlantic City, ett hotellfiasko i New York och till detta bland annat ett fiasko med ett flygbolag. Vi väntar fortfarande på en förklaring av de senaste årens deklarationer.

Det är alltså den här mannen som kanske blir president i världens största stat! Jag för min del förlorar delvis tron på demokratin.

Lämna en kommentar

Under Donald Trump

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s