Ett gott skratt förlänger livet

Visst är det så att ett gott skratt förlänger livet? Eller i varje fall är det så att ett gott skratt gör att man mår lite bättre även en tid efter att man skrattat. Bland det bästa man kan göra när man känner sig riktigt nere och deprimerad är att läsa något som sätter fart på skrattmusklerna. Att läsa lite Hälge är något som alltid gör mig glad. Jag har dock funderat på om Hälge skulle bli lika uppskattad av en spanjor eller grek eller en marockan eller annat? Förstår dom Hälges funderande? Ett tips är ett besök på Hälges hemsida. Man kan inte undvika att bli gladare. Ett annat tips är tecknaren Lindström, vars absurda (men mycket ofta mycket tänkvärda) humor också kan pigga upp. Ta och besök Lindström också på nätet. Jag vill poängtera att ovannämnda länktips är införda helt utan någon form av ersättning från Hälge eller Lindström. Bloggen Sven Tycker är en katastrofal förlustaffär, den kan inte alls konkurrera med många mer framgångsrika bloggar överfyllda med textreklam.

Social rättvisa

Men, det finns andra sätt att få ett skratt. Att läsa debattsidor i tidningar kan ge upphov till många hjärtliga skratt. För några dagar sedan förespråkade läraren Henrik Birkebo en reform av det svenska skriftspråket som innebär att vi anpassar det till talspråket när det gäller dom och de eller dem. I korthet struntar vi i att skilja på de och dem i skriftspråket och använder dom, som vi ändå gör i vårt talspråk. Men, några sådana radikala idéer ska man verkligen inte komma med. Bland många s.k. experter och även amatörer som reagerat på debattinlägget verkar en sådan förändring vara jämförbar med att göra revolution. Man kan ju inte anpassa skriftspråket till ett degenererat talspråk. Usch! Vad alla dessa konservativa tråkmånsar inte verkar komma ihåg är att vi under alla tider hela tiden förändrat vårt språk. Det blir ”modernare”. Ett språk är hela tiden levande. Det är inte så länge sedan man skulle skriva ”Hvar” eller ”Qvinna” för att ta ett par exempel. Eller, alla dessa som blivit så upprörda över denna förändring, skriver kanske fortfarande på det gamla viset? Fast det har inte sett så ut i deras upprörda debattinlägg. Låt språket leva! Och skratta gott!

Ett annat sätt att få ett gott skratt är att läsa olika politiska motioner från olika håll. När man gör detta börjar man lite undra över kvaliteten på våra fritidspolitiker. Eller dom har bara humor kanske när dom skriver ihop sina alster. Eftersom jag har lovat att i dag inte vara elak mot Sverigedumokrater så ska jag dock inte ta upp den typen av exempel. I dag ska vi bara ha roligt. Ett gott skratt förlänger livet. Och om det mot förmodan inte skulle förlänga livet så har man i varje fall levt ett mycket trevligare liv så länge detta varade.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Humor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s