Att leva farligt

I Tyskland har en knäppgök genom att köra en lastbil rakt in i en folksamling dödat mer än 10-talet människor. Fast den stackars flykting som först pekades ut av ett vittne (som hyllades som hjälte för sin insats) har helt nyligen släppts. Han var tydligen helt oskyldig. Men redan har alla flyktingar pekats ut som säkerhetsrisker. När jag skriver detta vet man uppenbarligen inte ett dugg om vem (eller vilka) som gjort detta eller varför.

Non Violence

Men, låt oss ta ner det hela på jorden. Vi kan ALDRIG gardera oss från den här typen av galningar. Det kan vara islamister, det kan var högerextremister, det kan vara helt vanliga knäppgökar. Man kan inte gardera sig! Riskerna för att råka ut för något sådant är trots allt minimala. Det är fruktansvärt det som hänt. Men kanske ska vi samtidigt konstatera att det dör fler människor i helt vanliga trafikolyckor. Vi kan alltså inte anpassa vårt liv efter dessa knäppgökar. De som gör det medvetet är ute efter just det – att vi ska bli rädda och förändra våra liv. Det ÄR mycket osannolikt att vi ska drabbas. Det finns andra faror (helt vanlig trafik t.ex.) som är mycket farligare.

Jag såg en notis i dagens tidning som berättade om en händelse i Little Rock i USA. En man som tyckte att bilen framför körde för sakta körde förbi, stannade och klev ur och gick fram och sköt ihjäl den treåriga pojke som satt i passagerarsätet. Sedan körde han vidare. För en månad sedan hände något liknande. En tvåårig flicka sköts ihjäl i en bil när någon från en passerande bil öppnade eld. Det dör flera människor i USA i helt meningslös skottlossning är det dör i ”terrorattacker” i Europa. Det dör också fler i ”terrorattacker” i Mellanöstern än i Europa.

Låt inte terrorister och andra knäppgökar vinna. Strunta i skräcken och fortsätt leva som vanligt. DÅ förlorar dom och VI vinner!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s