Egentligen inget att skratta åt

USA:s nyvalda president Donald Trump ger mycket lätt upphov till hånskratt. Men, om vi ska vara ärliga, är han inget att skratt åt. Det här är på fullt allvar och vi borde börja bli rejält skrämda av hans eskapader. Jag har många gånger redan hunnit använda ordet ”Pajas” om honom. Men Donald Trump är ingen pajas. Han är en livsfarlig dåre. Det faktum att en påstått stor demokrati utsett honom till president visar att landets demokrati inte fungerar.

Donald Trump

Även i USA börjar skräcken sprida sig. Jag såg i dag att en stor grupp erfarna högt uppsatta tjänstemän på Utrikesdepartementet sagt upp sig. Dom har jobbat under både republikanska och demokratiska presidenter. Men att arbeta under Donald Trump, att ta ansvar för den politik han twittrar fram kan dom inte tänka sig. Dom ger upp! Att twittra oförskämdheter mot ett grannlands president tyder på en total brist på omdöme. Att förolämpa den ene allierade efter den andra gör vår värld farlig. Det är denna man som bestämmer över de flesta kärnvapnen på vårt jordklot.

Bland dagens trumpifierade skandaler får vi lägga uttalandet från Donald Trumps närmaste man, hans chefsstrateg Steve Bannons syn på medierna. – ”De förstår sig inte på vad som händer i landet och de fattar fortfarande inte varför Donald Trump vann presidentvalet. Medierna borde känna sig förödmjukade och besvärade. De borde hålla tyst och bara lyssna ett tag. Citera mig på det.” säger Steve Bannon. Jag tycker att Donald Trump verkar uppföra sig som Nordkoreas Högste ledare Kim Jong-un som ju inte heller kan förstå hur någon kan vara kritisk. Han är ju själv gudomlig, och det borde ju alla begripa.

Från USA rapporteras att George Orwells 1984 helt plötsligt rusat upp i toppen på bokförsäljningslistorna. Man kan undra vad det är som gjort den så populär att läsa?

Lämna en kommentar

Under Donald Trump

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s