Lite mer Donald Trump

Vi ser att Donald Trump har blivit unik i den moderna amerikanska presidenthistorien. Mer än varannan amerikan tycker att Donald the Trump sköter sitt jobb dåligt. Detta är den sämsta siffra en amerikansk president lyckats uppnå sedan man började mäta i början av 50-talet. På bara några veckor har han lyckats utklassa Ronald Reagan, Richard Nixon och hela gänget. Hur som helst tycker faktiskt 44% av amerikanerna att Donald Trump gör ett bra jobb. Detta ska jämföras med Ronald Reagans 51%, De båda George Busharna med 57% och 58%, Bill Clinton 59%, Richard Nixon 59%, Jimmy Carter 66%, Dwight D. Eisenhower 68&, John F Kennedy 72% och Barack Obama 76%. Det är faktiskt en ljusglimt att även en majoritet av amerikanerna är missnöjda. Kan vi hoppas att opinionen i USA fortsätter att växa och till slut tvingar fram en förändring. Den utveckling vi har nu är farlig för världens säkerhet!

Fast på andra sidan är det skrämmande att så många amerikaner faktiskt tycker att den politik som förs är bra. Vad det visar på är att det amerikanska samhället är ytterst uppdelat. Allt ifrån de ärkereaktionära grupper som stödjer Donald Trump till ytterst radikala människor med en helt annan syn på människan och samhället. Den amerikan som i artikeln försvarar beslutet att stoppa resenärer från ett antal länder för att skydda USA från terrorister kanske ska ta en titt på varifrån de terrorister som begått terrordåd med dödlig utgått har kommit. De som låg bakom 11 september kom från Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Egypten och Libanon. Alla fyra länderna var undantagna från inresestopDonald Trumppet. Inte en enda amerikan har dött i terrordåd utförda av människor från Irak, Iran, Syrien, Sudan, Somalia, Libyen och Jemen. Alltså de länder som omfattades av stoppet. Däremot har även människor från Kuwait, Pakistan, Kirgizistan och Jamaica förutom USA själva människoliv på sitt samvete efter terrordåd i USA. Det vill säga Donald Trump uteslöt de länder som terroristerna har kommit från men stoppad från länder som inte hade någon skuld.

En som blev stoppad vid inresa till USA är Norges f.d. statsminister Kjell Magne Bondevik som kvarhölls en längre tid när han på sitt diplomatpass (som även hade iranska inresestämplar…..) åkte till USA för att delta i en religiös manifestation där bland annat även Donald Trump själv deltog. Av Bondeviks diplomatpass framgick att han var en tidigare statsminister i Norge. Men, som sagt, det fanns även en stämpel i passet att han besökt Iran. – ”There is no reason to be afraid of a former head of government who has been on official visits several times to this country, including in the White House” var Kjell Magne Bondeviks kommentar till den grova förolämpning som han uppenbarligen ansåg att stoppet var. Även om han till slut släpptes in.

Faktum är att stödet från personer utanför USA är mycket lågt. Även traditionellt USA-vänliga politiker och skribenter långt ut på den högerkonservativa kanten är oroliga och starkt kritiska. Den starkt högerborgerliga skribenten Janerik Larsson sätter som rubrik till sin ledare i Svenska Dagbladet: – ”En tragisk ensam man framför tv:n” när han ska kategorisera Donald Trump. Oron bland opinionsbildare på högerkanten handlar nog om att man är rädda för att Donald Trumps politik och maktutövning ska skrämma bort väljare runt om i världen från högerliberala värderingar till mer radikala vänstersympatier.

Lämna en kommentar

Under Donald Trump

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s