Stoppa pressarna

Låt oss alla känna en gemensam lycka. Prins Oscar fyller i dag ett år. Hela svenska folket ställer sig därför i givakt och ger upp en femfaldigt leve för den underbara prinsen. Detta charmtrolls födelsedag firar bland annat vår Kungafamilj med att publicera en nytagen bild på den lilla gullungen. Vad kronprinsessparet sysslar med vet vi inte. I varje fall har dom inte skött sitt arbete på mer än två månader. Kungafamiljen har faktiskt publicerat flera bilder på den lilla krabaten. Hela svenska folket känner en omätbar lycka.

Vad kronprinsessparet sysslat med de senaste dagarna är dock ett stort mysterium. Kan det vara så att det är dags för en ny arvinge? Är det en fnurra på tråden? Har man haft traditionell föräldraledighet? Jag utgår ifrån att apanaget då sänks till 80% som för alla andra föräldralediga som inte jobbar och sköter sina plikter.

För övrigt publicerar Expressen 6 stora avslöjanden. 6 saker du inte visste om kungabarnen. Jag känner en enorm tacksamhet till Expressen för att vi fått veta dessa viktiga fakta:
1. Leonore samma barnpassare som sin mamma!
2. Estelle går på Montessoriskola!
3. Prins Oscar liknas med Zlatan!
4. Alexander var en kopia av Carl-Philip!
5. Estelle älskar att simma!
6. Prins Nicolas döptes i källvatten!
Tänk vilka scoop som Expressens grävande journalister plockat fram. Hela svenska folket är helt stumma av överraskning införa dessa sensationella avslöjanden. Tack Expressen för dessa avslöjanden. Det känns skönt att svensk media kritiskt granskar även Knugahuset.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

 

För övrigt såg jag en mycket intelligent monarkist som använde det amerikanska presidentvalet som argument för att Sverige inte skulle införa republik. Han menade, om jag förstod det hela rätt, att om man väljer statsöverhuvud genom fria val riskerar man att få en president som är odemokratisk och skrämmande som Donald Trump. Fast jag kunde inte hitta några argument för att om man låter titeln som statsöverhuvud ärvas så är man garanterad att slippa detta och bara få snälla och beskedliga statsöverhuvud. Snarare tvärtom skulle jag vilja säga. I demokratiska val kan vi välja nya och ersätta i varje fall om det blev fel.

Hur som helst är det nog ingen republikan i vårt avlånga land som förespråkar en republik av amerikansk version. Snarare av finsk eller motsvarande. För ska vi tala om avskräckande Kungahus så läser jag att Saudiarabiens kung Salman är på statsbesök i Indonesien. Det har krävts 27 flygturer med jumbojetplan för att frakta allt och alla till Indonesien. Totalt 450 ton utrustning och 1500 personer med alla prinsar och annat som svansar runt och alla limousiner och annat som dessa behöver. 5 lyxhotell är bokade.

Allt bara nämnt som avskräckande monarkiexempel.

Statschefer bör tillsättas genom lag,

inte samlag

#blogg100  – nummer 002

Lämna en kommentar

Under Republik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s