Är det Tomas som ska offras?

För en tid sedan tyckte moderatledaren Anna Kinberg Batra att hon gjorde ett smart drag genom börja fraternisera med Sverigedumokraterna. Om hon var snäll mot Jimmie Åkesson och SD så skulle dom vara snälla mot henne och Moderaterna. Fast som så mycket annat från hennes hjärna så var nog tanken inte allt för smart. SD blev däremot naturligtvis glada. KD hade ju redan tidigare också gjort samma närmande. Men, kollegerna i Högeralliansen, Folkpartiet och Centern, tyckte det var ett moraliskt mindre genomtänkt beslut. Och, värst av allt, stora grupper inom just Moderaterna tyckte att det var ett direkt motbjudande lappkast. Alltså har stora grupper moderatsympatisörer idkat strömhopp bort från Moderaterna. Partiet har drabbats av ett rekordras. Den stora vinnaren har varit Annie Lööf och Centern. Stora grupper allmänborgerliga väljare som stödjer det borgerliga partiet med störst framgångar byter nu parti. Nu verkar Moderaterna ha gett sig ut på jakt efter en syndabock.

Björnekulla sylt

Helt plötsligt har moderaternas partisekreterare Tomas Tobé skickats ut för att bortförklara beslutet. Det har ju handlat om missförstånd osv. Helt plötsligt är det Tomas Tobé som fått ta ansvar för debaclet. Då hjälper det inte att vara en av landets sexigaste politiker! Bland annat Göran Eriksson i moderata Svenska Dagbladet konstaterar att just Tomas Tobé är den moderat som ligger risigast till just nu. Man kan ju inte offra Anna Kinberg Batra eftersom det inte finns någon tillgänglig att ta över som partiledare. Alltså får man offra någon som är lättare att offra – Tomas Tobé.

Inte blir det bättre när man lyckas läcka hur den gode Tomas trampat rejält i klaveret genom att missbruka sitt SJ-kort han har som riksdagsledamot. Det är ju ytterst pinsamt att avslöjas med fingrarna i syltburken. Jag tror faktiskt inte att det räcker med en rejäl pudel. Min gissning är att det hela handlar om att man från Moderaterna helt enkelt vill offra någon för klavertrampet med närmandet till Sverigedumokraterna. Nu dras fallskärmen undan för Tomas Tobé.

Lämna en kommentar

Under Moderaterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s