De värsta egoistiska svinen

Vilka är det som jag tar till så grova ord om? Jo, rökare! Dessa hänsynslösa, egoistiska svin som totalt saknar förmåga att tänka längre än vad deras illaluktande fimp räcker. Vad gör en rökare när hen har rökt färdigt sin stinkpinne? Jo, släpper fimpen på marken som om detta var det naturligaste man kan tänka sig. Studera en rökare som står och röker, på till exempel en järnvägsperrong, promenerande på trottoaren eller på annat sätt befinner sig på offentlig mark. Vad gör svinet när hen har rökt färdigt? Tittar dom efter en askkopp? Har dom någonting med sig för att göra sig av med fimpen i? Nänä! Man släpper sin fimp rakt ner på marken som om detta var det mest naturliga att göra. Det finns många som skräpar ner i vår omgivning. Alldeles för många godisätare slänger godispapperet på marken. Men, en majoritet letar faktiskt upp en papperskorg eller stoppar sitt papper i fickan. Öl- eller läskdrickare finns det många av som slänger sin flaska eller burk i buskarna. Men, enligt min erfarenhet så tar de flesta hand om sitt avfall utan att bara nonchalant släppa det på marken.

Däremot rökare! Det är normalbeteendet för en rökare att som vilket jävla svin som helst bara släppa sin fimp på marken. Titta ner på marken när du promenerar. Marken kryllar av cigarettfimpar efter dessa jävla svin!

Cigarettfimp

Rökare är de värsta nonchalanta, egoistiska, hänsynslösa svin som existerar i vårt land. Det har ingen betydelse om det är en manlig eller kvinnlig rökare. Alla är lika stora svin. Det har ingen betydelse vilken ålder det är på rökaren. Alla är lika stora svin. Det har ingen betydelse om det handlar om en infödd svensk eller en invandrare. Alla rökare är lika stora svin!

Det är dags att ytterligare begränsa rätten till rökning. Förbjud rökning på uteserveringar. Jag vill inte utsättas för stanken om jag skulle sitta där. Förbjud rökning på t.ex. järnvägsperronger, i väntkurer osv. Jag vill inte utsättas för stanken när jag står och väntar på tåget eller bussen. Skulle det regna vill jag kunna gå in i väntkuren utan att denna redan ockuperats av ett par rökande svin. Kanske ska det förbjudas att röka på balkongen. Vad dessa rökande svin inte förstår är hur illa det stinker inomhus hos grannen om man har balkongdörren öppen.

Samtidigt ser jag att enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av A non smoking generation så finns det bland ungdomar ett stort stöd för rejäla inskränkningar i rökares rätt att förpesta tillvaron för alla andra. Det är kanske dags att helt förbjuda rökning? Uppenbart är att tobaken skadar hjärnan svårt eftersom rökare förvandlas till sådana jävla nonchalanta egoistiska svin!

Rökare är de värsta egoistiska svinen!

4 kommentarer

Under Rökning

4 svar till “De värsta egoistiska svinen

 1. kao

  Jag håller med dej i sak, men vill inte ta till sån ilska främst mot rökare även om dessa drösar av fimpar är mycket otrevligt.

  Ännu värre är det med de som kastar sopor på marken, trots att de står precis bredvid eller ett par meter från en soptunna. De släpper bara det de har i händerna rakt ner i backen. Sen klagar de på råttor o.dyl. trots att det är just de själva som är orsaken till eländet. Men rent och fint vill de gärna ha det, men ser inte sambandet.

  Alltid är det någon annans fel, någon annan som ska ta ansvar, någon annan som ska ta itu med problemet – och inte bara när det gäller sopor.

  Förresten bär hela förpackningsindustrin ett stort ansvar för nedskräpningen, men det finns ju de som tjänar feta pengar på sånt också….När jag köpte en extern mus till datorn var den inpackad i enorma mängder papp och plast och var nästan omöjlig att öppna. Förpackningen var fem gånger större än varan. Hela den branschen borde se över sina förpackningar ordentligt. Ja, flera branscher borde göra det. Inte minst snabbmatskedjorna. Ska man ha förbud så kan man börja här.

  // Kao

  • Det som ger upphov till min ilska är att det som skiljer rökare från alla andra svin i vårt samhälle är att ”alla” uppför sig på det viset. Rökare verkar ta det som självklart att man bara släpper fimpen på marken.

   Annars är det naturligtvis mycket värre med idioten som kör upp i skogen och slänger flera sopsäckar fulla med skit istället för att köra till ”tippen” med det, för att ta ett exempel. Skillnaden är att de flesta trots allt kör till tippen. De flesta godisätarna slänger inte papperet på marken osv. Men, det verkar som om för rökare är det självklart att bara slänga fimpen på marken. Jag såg på något ställe att man räknat skiten. 85% var just fimpar och cigarettpaket om man räknar antalet sopor.

   • kao

    Fattar.
    När jag rökte släckte jag cigaretten i jorden, men kastade själva fimpen i närmaste papperskorg.

 2. kao

  ..om man skräpar ner eller spottar på gatan i Singapore får man betala mycket höga böter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s