Lyckliga undersåtar

Prins Gabriels vapensköld

Våra svenska rojalister har haft en ny högtidsstund. Fast dom börjar väl bli lite blasé med alla prinsar och prinsessor som ska döpas. Hur som helst var det i går dags för prins Gabriel (Gabriel Carl Walther) att döpas. Jag hoppas att ingen missade direktsändningen i TV av den stora högtiden. Det är en lycka av stora mått att få se lyckliga föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon, mostrar och fastrar, kusiner och den stora lyckliga allmänheten som får närvara vid denna speciella högtid. Halleluja! Själv hade jag nog inte blivit insläppt ens eftersom jag saknar lämplig klädsel för den här typen av maskerad.

Bilden här till höger föreställer, om ni nu inte redan har memorerat detta, hertigen av Dalarnas (prins Daniel alltså) heraldiska vapensköld. Speciellt utformat av Riksarkivets grafiske designer Henrik Dahlström, som jobbat med detta under en lång tid. Alla prinsar och prinsessor anses nämligen ha utfört något speciellt så att dom tilldelas en heraldisk vapensköld. Dom får också ett speciellt monogram som kan vara bra att ha på brevpapper. Och, antar jag, naturligtvis broderat på kuddar och andra sängkläder. Troligtvis även på strumpor och t.ex. pyjamas. Och man kanske till och med specialbeställer blöjor med monogrammet tryckt på blöjan? Nä, det sista tror jag faktiskt inte. Men man ska inte vara allt för säker.

Från den kungliga nyhetsbevakningen läser jag att Vår Konung, Carl Gustaf, är orolig för Brandies hälsa. Vi förenas alla i en önskan om att det går väl. Observera att jag inte alls är ironisk. Det är inte alls trevligt när våra husdjur mår dåligt. Våra tankar går till Brandie och alla andra krassliga husdjur.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin
Statschefer bör tillsättas genom val,inte avel

1 kommentar

Under Republik

Ett svar till “Lyckliga undersåtar

  1. Visst är det skönt när våra skattepengar används till något nyttigt. Maddes Valentino-klänning vid dopet kostar 56.000, Persianpälsen hon hade på sig kostar 145.000 kronor. Till detta en liten nätt Bottega Veneta-väska av s k Knot Clutch-modell för 13.000. Allt är troligtvis köpt på rea för att spara pengar. Som Stig Östling undrade, ”Vad f-n får jag för skattepengarna”? Vi får ett kungahus som anser det vara värt slantarna att klä sig anständigt.
    https://elisabethoglund.se/blogg/varfor-ska-vi-skattebetalare-betala-prinsessan-madeleines-klanningar-200-000-kronor/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s