Om mardrömmar

Det går väl knappt att undvika att nämna mötet mellan Vladimir Vladimirovitj Putin och Donald John Trump i Helsinki. Ett möte mellan en diplomatisk diktator till höger om bordet och en berusad flodhäst på andra sidan bordet. Är det någon som inte blir lite orolig över vad som kan tänkas komma ut från ett sådant möte?

Som jag förstår det har man från amerikanskt håll begärt att Donald Trump ska ta upp frågan om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet. Trump hävdar att han tagit upp ämnet. Jag tror att det skedde med följande ordväxling:
– ”Tack för hjälpen!”
– ”Ingen orsak, du är nu skyldig mig en sak!”

Jag vill dock ha sagt att jag tror inte att inblandning från stormakterna i andra staters inre politiska liv är något nytt. Det är allt från öppen propaganda till mer dold inblandning som pågått i alla tider. Nästa år fyller t.ex. Radio Free Europe / Radio Liberty 70 år. RFE/RL har haft till uppgift att sprida den amerikanska / västerländska synen på vad som sker i Östeuropa och Ryssland till de förtryckta massorna där. Det här är den öppna propagandan…

Att dessa två män styr världens två mäktigaste stater ger mig mardrömmar. Det är nästan så att man längtar efter Xi Jinping!

2 kommentarer

Under Donald Trump

2 svar till “Om mardrömmar

  1. Tarmo Lindholm

    Självklart blev det en enorm besvikelse för våra ”krigshetsare”, ex.v i Svensk media om mötet med Putin och Trump ,när kommentatorer och ledarskribenter inte kunde driva upp krigsretoriken på ett sätt som de så gärna ville..!
    Så nu så här efteråt, försöker man på olika sätt ”rätta” till ”misstaget” , och försöker få det som har sagts på mötet, till ”osagt” o.s.v,,,,, och ”rädda” det som räddas kan,,patetiskt.. 😦

    • På den punkten har du helt rätt. Den svenska ”rysskräcken” som bara måste utpeka Moskva som det största hotet mot allt blir naturligtvis besvikna när andra pratar med Moskva. Tyvärr är det inte dessa bevekelsegrunder som ligger bakom Trumps samtal med Putin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s