Tobias Billström (m) slår till igen

Så har då moderaternas gruppledare Tobias Billström i sin entusiasm för Sverigedumokraterna och de Sverigedumokratiska idéerna slagit till igen. Det är inte så lång tid sedan som hans deklaration om att nu var man överens om att släppa in Sverigedumokraterna som ordförande osv i riksdagens utskott skapade debatt. En deklaration som fick högerallianskollegorna i Centern och Liberalerna att sparka bakut. Det var inte alls det man hade kommit överens om hävdade dom.

Tobias Billström med kompis

Nu har den gode Tobias Billström slagit till igen och i en intervju med Dagens Industri deklarerat att Moderaterna är beredda till att diskutera med Sverigedumokraterna och att bilda en minoritetsregering baserat på förhandlingar med Sverigedumokraterna.

Något som Högerallianskollegorna i Centern t.ex. inte känner sig allt för entusiastiska över. Eller något enklare uttryckt: – ”Inget vi ställer upp på”! Tobias Billström har under åren haft en förmåga att genom sin fascination för de Sverigedumokratiska idéerna och sina egna främlingsfientliga tankar lätt för att hamna i situationer där han ljuger, missförstår eller bara trampar i klaveret.

Det är dock uppenbart att Tobias SD-vurmande har stort stöd från en hel del inom Moderaterna och inom moderaternas uppdragsgivare inom näringslivet. Ulf Kristersson har dock svårt för att på lämpligt sätt tillrättavisa sin kompis. Det ska verkligen bli spännande att följa den fortsatta upplösningen inom den borgerliga Högeralliansen. Hur länge orkar Annie Lööf och Jan Björklund hålla på att ta avstånd från de moderata inbjudningarna till Sverigedumokraterna? Är det en minoritetsregering med Ulf Kristersson som statsminister och med Moderaterna ensamma i regeringen som vi har framför oss? En regering som har stöd från Sverigedumokraterna och där Centern och Liberalerna lägger ner sina röster vid en omröstning. En omröstning där i så fall M + Sd vinner över S + Mp + V.

Det verkar vara det som Tobias Billström satsar på i varje fall. För han kan väl inte räkna med att Centern och Liberalerna till slut aktivt stödjer en sådan lösning?

Lämna en kommentar

Under Tobias Billström

Lämna en kommentar