Livets Ords tolkning av bibeln

Religiösa texter kan tolkas på mycket olika sätt. Det kvittar om det är Koranen, Bibeln eller andra sagoböcker. Vi kan ju ta vårt konungarikes mest framgångsrika politiker just nu, Ebba Busch Thor, som ju har sin tolkning av det kristna kärleksbudskapet. Hennes gradvisa anpassning till Sverigedumokraterna stämmer hur som helst inte riktigt med den tolkning av det bibliska budskapet som jag hade föredragit.

Ebba Busch Thor i predikstolen

Hur som helst så har ju Ebba Busch Thors ”klarspråk” och vilja att bli god vän med Jimmie Åkesson varit en röstmässigt lönsam investering. I varje fall på kort sikt? Främst är det väl sverigedumokrater och moderater på högerkanten som lockats. Visserligen hävdar hon när hon får kritiska frågor att det bara handlar om att prata med sverigedumokrater. Men detta är inget nytt. Alla politiker från alla partier pratar med sverigedumokrater. Man vänder inte ryggen till, man kan visst sitta vid samma bord. Man kan i utskott och nämnder diskutera sakfrågor, kompromissa i sakfrågor och liknande. Det är inget nytt. Vad det handlar om är att inte teckna stora överenskommelser med SD. Om ni går med på A och B så kommer vi att stödja ert förslag om C och D. Men det är dit Ebba Busch Thor är på väg att föra Kristdemokraterna. Detta trots en stor grupp inom partiet som tagit fasta på det kristna kärleksbudskapet, ett budskap som inte går att kombinera med den sverigedumokratiska synen på människovärdet. Kanske är det inte förvånande att det lönat sig för Ebba Busch Thor att locka till sig moderater och sverigedumokrater. Frågan är hur många klassiskt kristna sympatisörer som känner obehag.

Vad som förvånar däremot är hur så många kan ha förtroende för Ebba Busch Thor i sakfrågor! Eller det handlar också om att många moderater och sverigedumokrater nu litar på Ebba Busch Thor eftersom hon fört partiet till en position som passar deras preferenser. För att ta ett exempel, så visar ju vissa undersökningar att i frågan om Äldrevård är Kristdemokraterna det parti som har högst förtroendesiffror. Vad beror detta på? Det måste ju bero på att Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor lämnat spår efter sig som styrker detta förtroende.

Alltså tyckte jag det var spännande när Svenska Dagbladet i går publicerade en artikel med rubriken: – Ebba Busch Thors arv från Uppsala. Under perioden 2010-2014 var Ebba Busch Thor nämligen kommunalråd i Uppsala med ansvar för just Äldreomsorgen. Så där hade hon ju verkligen chansen att visa vad hon kunde. I Socialstyrelsens jämförelse mellan landets kommuner låg Uppsala ganska risigt till när Ebba Busch Thor tog över ansvaret. När hon hade fått härja runt i fyra år hade man rasat ytterligare på rankningen! Man var nu nere på plats 258 av Sveriges 290 kommuner, dvs nere i den absoluta botten. Väntetiden för att få särskilt boende hade ökat från 77 till 91 dagar, vilket är nästan dubbelt mot genomsnittet i Sverige. Uppsala blev också en av Sveriges mest skuldsatta kommuner. Kommunens skulder fördubblades under åren med Ebba Busch Thor. Själva Äldreomsorgen gick från att visa överskott till att visa underskott. Detta är alltså bokslutet efter den politiker som svensken uppges ha högst förtroende för. Så här kommenterar hennes efterträdare:

– ”KD vill framhålla sig som ett äldrevänligt parti som värnar de äldre, men i Uppsala under Ebba Busch Thor agerade man tvärtom. Vi har haft tuffa år för att sanera underskottet vi fick ärva.”

Allt är inte guld som glimmar. I Uppsala fick man betala dyrt för Ebba Busch Thors ideologiska utförsäljning av vården. Vi ska kanske tillägga att SvD-rubriken som jag nämnde ovan hade en del till:

– Äldreomsorg i botten!

1 kommentar

Under Ebba Busch Thor

Ett svar till “Livets Ords tolkning av bibeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s