Dubbelmoral

Normalt ger jag inte två ruttna lingon för Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Bara tanken på att Sverige skulle införa ömsesidiga försvarsförpliktelser gentemot Turkiet ger mig kalla kårar i ryggraden. För det är ju vad ett medlemskap i NATO innebär och som ju en del oansvariga politiska partier här i Sverige förespråkar. Turkiet är medlemmar i NATO. Det är bara en av mina många invändningar till att binda upp Sverige mer mot en försvarsallians som NATO.

Recep Tayyip Erdogans namn kan inte nämnas på samma sida som ordet demokrati. Jag har alltså inga som helst positiva kopplingar till Recep Tayyip Erdogan. Men, jag har faktiskt hamnat i en situation där jag håller med Recep Tayyip Erdogan. Det känns väldigt kymigt.

Det handlar inte om den turkiska invasionen av norra Syrien som möjliggjordes efter klartecken från Donald Trump. Han flyttade undan de amerikanska trupperna och övergav sina kurdiska vänner på ett svinaktigt sätt. Uppenbarligen helt och hållet för att vårda sin vänskap med Turkiets Recep Tayyip Erdogan och Rysslands Vladimir Vladimirovitj Putin som ju tillsammans med Syriens Bashar al-Assad är vinnarna på det som nu händer i norra Syrien. Donald Trump har flyttat trupperna (han har alltså inte tagit hem dom) för att bevaka USA:s kontroll över oljan i Syrien och Irak istället.

Recep Tayyip Erdogan har istället fått klartecken för att fortsätta den turkiska förföljelsen av kurderna. Det finns kanske 40 miljoner kurder, där de flesta bor i Turkiet men stora grupper bor också i Iran, Irak och Syrien. Det är i princip en av de största folkgrupperna på jorden som inte har fått rätt till en egen stat. Istället har alltså Recep Tayyip Erdogan och Turkiet fått fortsatt klartecken till att förtrycka den kurdiska minoriteten.

Men det var inte detta jag skulle tycka till om. Turkiet har nämligen börjat med att skicka hem terrorister till sina hemländer. Turkiet driver åsikten att varje land får ta hand om sina kriminella personer. Amerikanska medborgare som begår brott (terroristbrott t.ex.) får USA ta hand om. Grekiska medborgare som begår brott får Grekland ta hand om. Danska medborgare som begår brott får Danmark ta hand om. Svenska medborgare som begår brott får Sverige ta hand om. Irakiska medborgare som begår brott får Irak ta hand om. Och så kan vi fortsätta räkna upp.

Här i Sverige driver många hårt tesen att Sverige ska utvisa utländska medborgare till sina hemländer om dom döms för brott här eller bedöms som säkerhetsrisker här. Eller vi vägrar asyl. Däremot är samma politiker inte alls lika kraftfulla i sina krav på att vi ska ta hem svenska medborgare som dömts för brott eller begått brott i andra länder. Se t.ex. på oviljan att ta hem till Sverige de IS-anslutna svenskar som nu sitter fängslade i Syrien.

Erdogan+Trump

Men nu driver alltså Recep Tayyip Erdogan tesen att han ska skicka hem dom till respektive hemland. Det är inte Turkiet (eller de kurdiska grupperna i norra Syrien) som har ansvar för dom. Det har respektive hemland. Alltså har Turkiet nu börjat skicka hem olika brottslingar (läs terrorister…) till sina hemländer. Vad man förstått är det ingen på väg till Sverige än. Men Danmark har väl fått hem någon. En person har tydligen blivit sittande på en flygplats i Grekland. Turkiet har skickat hem honom till Grekland medan Grekland vägrar ta emot honom. Alltså blir han sittande på flygplatsen utan möjlighet att ta sig någonstans.

Detta är ett problem som Sverige regelbundet riskerat att hamna i vid utvisande av t.ex. flyktingar eller brottslingar. Att hemlandet inte tar emot. Därför skickas dessa inte iväg förrän att man vet att dom tas emot. Dvs att man fått klartecken från hemlandet. Att skicka hem med reguljärflyg går inte om det inte finns klartecken. Flygbolagen tar helt enkelt inte emot passagerare som inte har färdiga papper. Flygbolaget riskerar då att bli sittande med en passagerare som man inte blir av med.

Det är dessa problemen som gör att många kan bli sittande på Migrationsverkets Förvar under långa perioder. Det tar tid att ordna papper så att personerna tas emot där hemma. Men vi ställer alltså det kravet på andra länder. Men vi är inte lika villiga att själva ta samma ansvar som vi kräver av andra länder. Det är en Dubbelmoral! Det är inte bara att sätta en person på ett flygplan och skicka hem honom. Så enkelt verkar en del politiker tro att det är. Men då gör dom sig faktiskt ännu dummare än vad dom egentligen är. Allt för att plocka politiska poänger!

Alltså håller jag för en gångs skull med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan som nu börjat skicka hem folk till sina hemländer. Dom ”tvingas” ta det ansvar som vi kräver av andra länder. Men, man kan inte bara skicka hem dom. Det måste ske under ordnade former.

10 kommentarer

Under Turkiet

10 svar till “Dubbelmoral

 1. Du har många tänkvärda synpunkter.

  De som har begått terrorbrott i Syrien måste dömas av syrisk domstol. De som har begått terrorbrott i Irak måste dömas i Irak och så vidare.
  Om nu några svenska terrorister skickas till Sverige så borde det ju gå att skicka dem till de länder där de har förbrutit sig mot mänskliga rättigheter, begått terrorism och andra avskyvärda brott. Det borde gå att förhandla med berörda länder om detta. Jag tror att berörda länder gärna vill ställa dem till svars med tanke på all den skada och förödelse de har åsamkat dessa stater, kanske främst Syrien.

  Det måste vara lättare att döma terroristerna i de länder där brotten är begångna. Där finns vittnena och de offer som har överlevt.

  Det är bra att du påpekar att USA inte har tagit hem sina trupper utan istället flyttat dem för att bevaka sina oljeintressen i Syrien och Irak. Men du kunde ha påpekat att varken USA eller Turkiet har någon rätt att agera på syriskt territorie utan Syrisk tillåtelse. Ryssland, däremot, har fått syriskt tillstånd, inbjudan, att bekämpa IS på syrisk mark.

  Naturligtvis måste Turkiet fördömas för deras behandling av kurder och USA för deras intervention i arabvärlden.

  /Skvitt

  • Erdogans vilja att exportera sekteristerna till Europa är en sekteristisk islamistisk vilja att förgöra Europa och våra kulturer genom massiv barnavel, på samma vis som Hitler ville förgöra andra folk och deras kulturer.

   Vad borde göras med sådant Hitler-folk?

   Det mest humana jag har kommit på för oss alla är att leverera problematiska sekterister till den nation där deras kultur bäst hör hemma.

   Vägrar landet, så släpp dem i gummibåtar på internationellt vatten utanför deras kuster i medvind!

   För IS-folket och andra ”moderata rebeller” tycks Saudiarabien vara rätt ställe. Wahhabismens källa. De kan dela med sig av oljerikedomarna broderligt till sina muslimbröder.

  • Saudiarabien finansierade dessutom krigsförbrytelserna.

   • IS sålde sin stulna olja till Turkiet. Det började gå illa för IS först då Ryssland började bomba dessa oljekonvojer.

    Det tog bara 5 månader för IS att drastiskt gå tillbaka när Ryssland på inbjudan av Syrien började slå tillbaka dem. Då hade USA ”bekämpat” dem i 5 år. Under dessa 5 år växte de sig bara starkare!

    Så min starka övertygelse är att USA, tvärt emot vad de sa, i själva verket stödde IS i Syrien för att de skulle störta Bashar al-Assad eftersom han bland annat var allierad med Ryssland och upplät baser i Syrien till Ryssland.

    Ryska baser i regionen hotade ju USA:s geostrategiska mål och oljeintressen i Mellanöstern och arabvärlden.

    Vad bör man göra med de IS-terrorister som Erdogan vill skicka hem till Europa? Tja, inte går det att göra som Martin Gustavsson vill. Men jag tycker att de som har begått sina brott i Syrien ska skickas till Syrien för att dömas och de som har begått sina brott i Irak ska dömas i Irak, osv.

    Det är ju inget märkvärdigt med det. Det är ju så man gör med andra brottslingar. Om. t. ex. jag for till Tyskland och rånade en bank skulle jag ju utvisas till Tyskland för att lagföras. Det finns ingen anledning att behandla IS-terrorister annorlunda.

    /Skvitt

  • Jodå Skvitt, men jag talar om människor som inte har begått brott, men uppviglar barn och mindre bemedlade sekterister att tycka ytterst vidriga saker, såsom jag uppfattar deras åsikter utifrån min egen kultur.

   Det passar INTE in i kulturen, likt ex. chilenare, finländare eller jugoslaver, med ateistisk eller kristen bakgrund. Det är inte deras fel. Jag hetsar inte mot dem.

   Men det passar faktiskt inte in med predikningar att kvinnor utan slöja är horor, eller att de med dem är renare och underförstått att andra är smutsiga, i vår kultur.

   Det passar inte in att förespråka ovetenskapligt skärande i oskyldiga barns genitalier, eller tycka att uppfinnaren av sekten, som gifte sig med en sexåring och hade samlag med henne vid 9 års ålder, är en toppenkille, medan skinksmörgåsar är vidriga och att ateister och apostater borde slaktas, eller att sektens föreskrifter borde gälla före svensk lag, i vår kultur.

   Det är inte brottsligt att tycka sådant i vår kultur (än), men det kan aldrig leda till respekt och enhet, människor emellan i vårt samhälle, enbart konflikt, vilket är exakt vad bankmaffian lever på och därför sannolikt har skapat genom korrupt politikeradel.

   I konflikten kan de finansiera och skuldsätta båda sidor och leverera sina vapen. Folket kan heller inte göra sig av med bankmaffian om de strider inbördes och då är det kört med välfärd och demokrati, vilket är bankmaffians mål.

   Detta är inte i svenska medborgares intresse oavsett härkomst eller inkomst. Ett sådant samhälle är inte tryggt för någon, inte ens för psykopaterna som framtvingat det.

   Detta är inte i riktiga flyktingars intresse som har flytt till vår kultur p.g.a. sektens beteende. Krig är visserligen i vissa sekteristers intresse (som tror att de hamnar i himmelriket med 72 söta vindruvor/jungfrur om de dör i heligt krig) och det är väl därför bankmaffian och dess medier tycks älska att göra affärer med dem och förespråkar s.k. ”mångkultur”. De vet att det kommer leda till kaos.

   Tolerans har gränser. Man kan inte tolerera vad som helst i ett samhälle. Vi bör i min mening inte tolerera den intolerans och vilja att dominera och slakta andra medborgare i samhället, som sådana sekter vill och predikar. Detta måste bort ur samhället, antingen genom utvisningar eller inlåsning på mentalsjukhus.

   Bankmaffians medier gör givetvis allt för att fördröja den punkt då folket kommer inse detta, så inse att du har blivit bedragen!

   Lyssna på de apostater som hotas till livet för att de lämnat sekten och informerar om dess strofer!

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-religionskritik/

   Sekten har länder i världen där sektens lagar gäller. Varför ska den få ta över alla länder så att det inte finns någonstans att fly den? Helt orimligt. Det mest humana är att skicka de med denna kultur till ett ställe där deras kultur hör hemma!

   Det är INTE rimligt med en enda sektmedlem av sådan sort i vårt land. Det är folkförräderi att anse detta enligt brottsbalken, anser jag, eftersom det är skadligt för vårt folk. När bomber, granater och skjutningar når en nivå som kallas krig så blir det givetvis landsförräderi att tycka det, om jag har tolkat brottsbalken rätt.

   Det är den fullt logiska konsekvensen av den kunskap som apostaterna besitter, som jag lyssnar på och drar slutsatser av. Man behöver inte vara raketingenjör för att förstå det jag förstår, enbart sluta läsa fulmedia tio dagar öppna ögonen och börja tänka själv i några få steg. Ett IQ på 80 borde räcka.

 2. Ping: Många tänkvärda synpunkter – eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s