Make peace and love – not war

Människor som flyr för sina liv från krig och terror har åter aktualiserats efter Jimmie Åkessons pajaseskapader i Turkiet. Bara i Turkiet finns det i dag ungefär 4 miljoner flyktingar. De flesta från Syrien. Ytterligare några miljoner är internflyktingar inne i Syrien. Bakom denna och nästan alla andra katastrofer som människor tvingas fly från ligger den militära kapprustningen och vapen som ju bara måste användas. Krig!

Överlägset mest på krigsindustrin lägger USA. De amerikanska militärutgifterna är nästan lika höga som de sammanlagda militärutgifterna från de andra 14 staterna på topp-15 listan. Dessa är i ordning efter utgifter: Kina, Saudiarabien, Ryssland, Indien, Storbritannien, Frankrike, Japan, Tyskland, Sydkorea, Brasilien, Italien, Australien, Israel och Irak. Resten av världen (alltså Sverige och de andra dryga 100 länderna) har sammanlagt militärutgifter som är mycket mindre än hälften av de amerikanska militärutgifterna.

nonviolence2

Förra året ökade de militära utgifterna i världen med 4%. Lite mer än inflationen……

1 kommentar

Under Militära kostnader

Ett svar till “Make peace and love – not war

 1. Visst. Den militära kapprustningen och vapen leder ju inte till det vi alla vill ha, nämligen fred.

  Huvudsaken är att man själv INTE röstar för något parti som villigt köper vapen av världens i särklass mest kriminella land, eller skickar soldater att invadera suveräna stater, under ledningen av den mest absurda presidentkandidat jag någonsin har sett, med undantag av Hillary Clinton.

  Människor som flyr för sina liv från deras eller islamisternas krig och terror är det verkligen synd om, men det är naturligtvis inte synd om de extrema sekterister som har startat krigen och har sprängt barn i bitar och har skurit halsen av alla som inte tror på deras egen sekterism, i maskopi med de absurda presidentkandidaterna.

  Men ändå var, enligt UNHCR i Italien, endast 3% som kom att betrakta som ”flyktingar”, men den statusen upphör naturligtvis när man befinner sig i säkerhet från sekterister och terror.

  Knallar man därefter vidare bör man givetvis enbart kallas för ”migrant”. Bryter man sig igenom gränser illegalt blir man naturligtvis en ”illegal migrant”, men visst kan man ha asylskäl ändå när man har avtjänat sitt straff för brottet.

  Apostaterna Bassam Al-Baghdady och Mona Walter har ex. asylskäl, anser jag, även om Sverige har blivit en allt farligare plats för dem på sistone p.g.a. landets politiska ledning de senaste decennierna.

  I Turkiet finns det i dag ungefär 4 miljoner migranter, men långt ifrån alla är ”flyktingar”. De flesta från Syrien som bor i Turkiet är extrema islamister som inte vill leva i Syrien, eftersom Syrien är sekulärt. De föredrar då Turkiet där sekterismen växer och Erdoğan och hans sekteristiska parti profiterar på detta. De kan även motiveras att ta sig mot EU av ekonomiska eller sekteristiska skäl. Erdoğan uppviglar dem till barnavel. Detta är dock ingen ”flykt”, men ett ”migration”, eller ev. en slags sekteristisk invasion, med eller utan turkiskt pass.

  ”Imagine no religion!”
  /John Lennon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s