Hur ska vi ha det?

» Konsekvent kritik?

Den allmänna kritiken just nu angående den svenska strategin när det gäller Coronaviruset har väl nått den punkten att de flesta tycker att man gjort för lite inskränkningar och för sent. När de ursprungliga besluten fattades var man dock eniga mellan partierna. Men allt eftersom tiden har gått har ju oppositionen insett att det kan finnas röster att tjäna på att komma med kritik. Ettrighetens mästare, Ebba Busch, har ju till och med krävt misstroendevotum mot regeringen.

I dagarna har regeringen varit snabbare (för att tillmötesgå kritikerna…???) med inskränkningar. Vi har i stora delar infört samma begränsningar som många andra länder som kritikerna sett som föredömen. Ingen alkoholservering efter 20.00. Stängning av många verksamheter. En rekommendation om ansiktsskydd inom kollektivtrafiken under rusningstid. I går kom ett stopp för inresor från Storbritannien och Danmark pga en muterat virus som dykt upp där. Tydligen har man i Storbritannien haft kännedom om detta sedan september. Men det har tydligen inte blivit allmänt känt.

Hur är reaktionerna? Ja, det kan ju inte gälla mig? Restauranger kräver ännu mer pengar som ersättning. Medan kommunala anläggningar stänger tänker privata fortsätta att ha öppet. Ett råd om att undvika mellandagsrea har besvarats från affärerna med att det kan man ju inte göra. Att stänga gränsen mot Danmark resulterade i upprörda protester från politiker. Folk verkar inte skämmas över att ställa upp på bilder som visar att dom åkt till Alperna för att åka skidor. De svenska skidorterna fylls av förväntansfulla skidåkare.

Det är dags att inse att det gäller oss alla att ta ansvar!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s