Sluta skjut

» Skyll på någon annan.

För mindre än en vecka sedan funderade jag ju lite över det här med hyckleri. Jag får liknande funderingar när jag kommer in på dagens ämne som är BRÅ:s rapport i dagarna och som visade att Sverige haft en kraftig ökning av skjutande. Jämfört med andra europeiska länder har utvecklingen när det gäller gängskjutningar varit illavarslande. En mycket skrämmande utveckling även om ”vanligt folk” lyckligtvis ju inte drabbas.

Sluta skjut!

Naturligtvis passar alla på att plocka fram sina traditionella käpphästar och skyller på alla andra. Men när t.ex. Moderaterna skyller allt på Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna skyller allt på invällande flyktingskaror så ägnar man sig verkligen åt hyckleri. Man har uppenbarligen inte ens tittat på tabellerna innan man går ut och försöker ta billiga politiska poäng på att skylla på alla andra.

När t.ex. SD skyller på den stora mängden flyktingar som kommit till Sverige så missar man att ökningen av gängskjutningar började långt innan den stora flyktingvågen. Och när Moderaterna lägger skulden på Socialdemokraterna så missar man att den kraftiga ökningen av skjutande började under borgerliga år. Det är snarast så att ökningen stämmer ganska väl ihop med när de borgerligas nya centraliserade polisorganisation drevs igenom. Där samtidigt det skedde en kraftig minskning av utbildade nya poliser. Men, det är alltid mycket enklare om man kan skylla på någon annan. Det har jag själv alltid tyckt!

Naturligtvis kommer kraven på höjda straff upp igen. Som om de här fega smågrabbarna som försöker visa sig tuffa bryr sig om det. När dom ger sig ut för att skjuta ihjäl konkurrenten för att han var taskig och sköt ihjäl hans egen kompis så funderar han knappast över vilket straff han får om han åker fast. Och alltså hoppar av uppdraget om fängelsestraffet han riskerar är för långt. Han skiter i det!

Det gäller snarast att se till att gängen får svårare att rekrytera nya medlemmar. Malmö verkar ha visat vägen och har på senaste tiden fått ner våldet märkbart. Fler i fängelset är ingen lösning. Se på USA!

Läs:
Forssell skyller ifrån sig om gängvåldet. – Kalle Sundin i Aftonbladet
Brott som inte funnits i Sverige har börjat uppträda. – Fokus

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s