Omväxlande väder

» På gott och ont.

Skåne har drabbats av något som inte inträffar varje år. Vinter! Torsdagen och fredagen i förra veckan präglades av en kombination av snö, blåst, regn, tö, frys i en omväxling som pågick i några dagar. Eftersom samtidigt kommuner här i Skåne inte har någon större beredskap för vinterväder så har det naturligtvis blivit mindre bra. Läser man på sociala medier för olika kommuner så låter det på samma sätt. Typiskt Åstorp att inte kunna ploga, typiskt Bjuv att inte kunna ploga. Typiskt Klippan att inte kunna ploga osv. Vi kan fortsätta med alla kommuner, betyget är det samma.

Vad det handlar om är ju att kommuner här nere inte kan ha hur stor beredskap som helst för snöröjning eftersom det inte är något som händer varje år. Snöplogarna kanske behövs vart tredje år. Lägg därtill att det är ett evigt växlande mellan tö och frys. Och värst blir det om det är frys som var det sista.

Här slutade det hela med att det frös till ordentligt på fredagskvällen och under helgen har det varit bitande kallt. Och i dag har det varit extra kallt. All snöslask som inte hunnit plogas och skottas bort har nu frusit till is och de gång- och cykelbanor som inte hann plogas efter sista snöfallet/regnandet har nu förvandlats till knottriga isbanor. Lägg därtill trottoarer som aldrig skottades som nu är mer eller mindre livsfarliga att gå på.

Idag har man grusat en hel del men det hjälper inte så mycket på de knottriga isbanor som man får gå på. Att cykla är helt uteslutet! Observera att bilden är tagen förra gången det var vinter – 2015. Fast då frös det inte till lika illa.

Svensk snöröjning

Det är bara att hoppas att det blir lite mildare nu så att det kan tina/töa bort så smått. Fast på torsdag är det tydligen dags igen med nytt…

Jag uppskattar visserligen det omväxlande klimatet i Sverige. Men inte vinter med snöslask som fryser.

1 kommentar

Under Vinter

Ett svar till “Omväxlande väder

  1. Ping: Omväxlande väder - Blogghubb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s