Gå gärna före

» Men med allt.

I sin kamp för att klaga på regeringen så har den borgerliga gemenskapen i den Brunblå sörjan enats om att kräva att Sverige ska gå före de flesta andra EU-medlemmar och omedelbart stoppa importen av olja och naturgas från Ryssland. Något som jag inte har något alls emot att Sverige gör. Snarast tycker jag att det är ganska självklart.

Ni håller väl med

Egentligen behöver det inte få så stora konsekvenser för Sverige att stoppa importen från Ryssland. Det är ju bara en ganska liten del av olje- och naturgasimporten som kommer från Ryssland. Vi får minska konsumtionen helt enkelt. Köra lite mindre bil t.ex. Det kan ju inte vara så svårt? För den Brunblå sörjan menar väl inte att vi ska ersätta importen från Ryssland med att importera från Saudiarabien t.ex? När vi ”alla” ska ha oljan och gasen från annat håll så kommer ju priset att gå upp. Det är man väl trots allt också inom den Brunblå sörjan införstådda med och villiga att förklara för konsumenterna och ta konsekvenserna av detta?

Men om vi nu ska stänga importen från Ryssland menar man då också importen av flygbränsle från Ryssland (den står för nästan halva den svenska konsumtionen)? Ska vi sätta totalstopp för importen av kärnbränsle till de svenska kärnkraftverken från Ryssland (i dag är ungefär hälften av det bränsle som används importerat från Ryssland)?

Det vore bra för miljön om vi importerade mindre petroliumprodukter och då också skar ner konsumtionen. Mycket mindre flygande och mindre bilåkande vore inte alls någon dum idé. Ska vi säga det Uffe, Jimmie, Ebba och Nyamko att vi stoppar importen från Ryssland och så skär vi ner konsumtionen av dessa produkter i Sverige i motsvarande omfattning?

Visst vore det en bra idé? Vad säger ni?

3 kommentarer

Under Ryssland

3 svar till “Gå gärna före

  1. Om man ser till vilka personer som förbrukar mest energi per person på alla de sätt energi kan förbrukas, alltså inte bara genom uppvärmning och transport utan även genom konsumtion, så är det höginkomsttagarna och besuttna kapitalister. Inte minst går det ju åt mer betong till deras villor än vad det gör att bygga lägenheter.
    Alltså borde man försöka minska de besuttnas inkomster. Men det inser jag är en omöjlig uppgift som stannar på kontot önsketänkande.

    Sen kan jag påpeka att jag INTE stödjer Rysslands Ukrainakrig, men det är en förbannat snedvriden propaganda riktad mot Ryssland. Ibland rent lögnaktig. Som t. ex. detta att lik skulle ha legat på gatorna i tre veckor. Ingen reporter har nämnt stanken! Ingen har rapporterat att liken har varit mer eller mindre uppätna av varg, räv, grävling, skator, kråkor och råttor. Och att dessa djur skulle ha slitit kläderna från kropparna för att komma åt köttet. Bilderna på liken visar att dessa är fullt påklädda! Så det stämmer ju inte! Och kom ihåg att efter Tjernobylolyckan stängdes ett enormt område av som en förbjuden zon. Där frodas idag djurlivet, inte minst varg. Och den är känd för att vandra. Varför har den inte kalasat på liken? Kanske ”liken” inte ens var döda? Här har kanske Ryssland rätt i åtminstone vissa fall.

    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s