Strömhopp från Högern

» Bekymmer för Boris Johnson.

Det har utbrutit strömavhopp från Boris Johnsons konservativa högerregering i Storbritannien. Senast jag kontrollerade så hade 15 av Storbritanniens 120 ministrar avgått i protest mot Boris Johnsons styrande. Det råder också rejält uppror i både Nordirland och Skottland mot Boris Johnsons högerstyre. Kraven på avgång och nyval blir allt intensivare. Det är tur att vi inte har en högerregering i vårt land.

Välj vänstersväng

Jag såg att Jimmie Åkesson inte var nöjd i sitt tal i Almedalen idag. Han hävdade tydligen att Magdalena Anderssons regering medvetet förstört Sverige. Det är den typen av argument som används när man börjar få panik. Trots att man tror att man har ett så överlägset mycket bättre erbjudande så blir det inget egentligt lyft i opinionen. Då tar man till den typen av dumheter. I Resumé ser jag att retorikexperterna Sofia Kacim och Elaine Eksvärd drar paralleller till Jimmie Åkessons idol Donald Trumps argumentation i USA. Jag undrar om Jimmie fortfarande har Donald Trump som idol? Högern är sig lik ju!

Ännu ett exempel på att högern aldrig förnekar sig kan vi se i EU-Parlamentet. Där har tydligen högerpartierna nu beslutat att naturgas och kärnkraft är hållbara sätt att producera elström. Jo, de svenska delegaterna från Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna röstade faktiskt för att naturgasdrivna kraftverk (och kärnkraftverk) är hållbara produktionsanläggningar. Hur man får ihop det begriper jag inte. Men som jag sagt, högern förnekar sig aldrig. Det ska påpekas att en majoritet i EU-Parlamentet faktiskt röstade Nej till dumheterna. Men det var inte en tillräcklig stor majoritet för att stoppa det hela.

I Sverige kan vi notera att Sverigedemokraterna spricker inifrån. I Stockholm har det utbrutit rena inbördeskriget inom Sverigedemokraterna. Men om det är något som präglar Sverigedemokratisk politik så är det ju avhopp och uteslutningar. Snälla, låt oss slippa dessa klåpare med nazistiska rötter i styret av vårt land.

Säg Nej till Högern!

Lämna en kommentar

Under Högerpolitik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s