Korrupta politiker

» Det ska börjas i tid.

Centerns Ungdomsförbund, CUF:s, ordförande Réka Tolnai har tillsammans med en representant för Fria Moderata Studentföreningen rest på mutresa till tobaksbolaget Philip Morris forskningsanläggning i Schweiz. Philip Morris (Marlboro, L&M osv) lägger närmare motsvarande 100 miljoner kronor på olika lobbyingåtgärder. Det gäller ju att påverka beslutsfattare så att inte tobaksindustrin ”drabbas” av fler inskränkningar och krav. Man vill ha mindre inskränkningar och krav och mer fritt fram att sprida sina produkter så att aktieägarna kan fortsätta tjäna slantar.

Missbrukare med sin stinkpinne

En åtgärd är alltså att bjuda in ledare för de politiska ungdomsförbunden att få komma och bo på lyxhotell, bjudas på god mat och naturligtvis utsättas för bolagets syn på världen. I det här fallet bjöd man in alla de borgerliga ungdomsförbunden. Det var bara Centerns Ungdomsförbund och Fria Moderata Studentföreningen som tackade ja. De andra borgerliga ungdomsförbunden hade moral att tacka Nej Tack! De Rödgröna ungdomsförbunden bjöds inte ens in. Det ansågs väl vara lönlöst och bortkastat. Men att som sagt bjuda in Réka Tolnai var inte lönlöst. Hon tyckte tydligen att det var en god idé. Jag tvivlar på att så många fler tycker att det var en god idé.

Nu ville Réka Tolnai redan innan liberalisera våra regler när det gäller rökning. Bland annat tycker tydligen CUF att det ska vara fullt tillåtet och OK att ta sig en ”joint” eller en vanlig cigarett på en utomhusservering. Jag tycker att det är skönt att slippa rökare på så många platser som möjligt. Senaste inskränkningen var på järnvägsperronger och busshållplatser. Skönt att kunna stå och vänta på tåget och bussen utan att behöva flytta på sig för att någon idiot inte kan hålla sig borta från sina stinkpinnar några minuter. Gissningsvis tycker Réka Tolnai och CUF att det också är en allt för stor inskränkning i de mänskliga friheterna.

Tyvärr är det allt för många rökmissbrukare som också tycker det är en tokig inskränkning i deras rätt att förpesta tillvaron för andra. Den mest korkade undanflykten jag fått höra när jag påpekat att det råder rökförbud är: – ”Jag är från Södertälje!” Personligen tycker jag att vi inför en ny begränsning i rökningen. Förbud mot rökning på balkonger!

Sedan känner jag mig tillfreds med att Philip Morris inte ens ansåg att det var någon mening med att försöka bjuda in de Rödgröna ungdomsförbunden. Vi ska känna oss stolta över detta. Réka Tolnai ska skämmas (och den representant från Fria Moderata Studentföreningen som också lät sig bjudas på mutresa)!

Läs:
CUF:s ordförande åkte på bjudresa – finansierad av tobaksjätte. – Aftonbladet
Centertopp åkte på bjudresa med tobaksjätte. – Expressen

Lämna en kommentar

Under Réka Tolnai

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s