Kan ni förklara?

» Jag bara undrar.

Jag fick de lokala Moderaternas valbroschyr i brevlådan i dag och läste lite i den. Gott om löften som kostar pengar, men….

Under en promenad efter lunch såg jag också en av partiets reklamaffischer. Det stod att det skulle löna sig att arbeta! Tydligen ska det handla om ännu ett Jobbskatteavdrag. Som pappa till en son med autism som lever på Aktivitetsersättning så kallar jag istället Jobbskatteavdraget för straffbeskattning av människor som fötts med olika funktionshinder, som drabbats av svåra olyckor och skador eller kanske blivit svårt sjuka. För vad Jobbskatteavdragen handlar om är ju att bestraffa de som av olika anledningar inte kan utföra ett förvärvsarbete utan dom tvingas leva på bidrag som Moderaterna försöker förnedra det till.

Moderaterna skiter i sjuka

Är det rättvisa att den som inte kan förvärvsarbeta och istället får leva på vårt Välfärdssamhälle och få ett ”bidrag” som är mycket lägre än en arbetslön dessutom ska betala straffbeskattning på detta redan mycket lägre belopp? Jag skulle skämmas för att försöka inbilla människor att rösta på mig för att jag vill bestraffa sjuka, funktionshindrade osv.

Och när vi nu funderar över det faktum att olika former av inkomster beskattas på olika sätt så har jag ytterligare en fråga. Varför beskattar vi arbetsinkomster högre än vi beskattar arbetsfria kapitalinkomster? – ”Det ska löna sig att arbeta”, säger man. Men man publicerar inte nästa del av meningen, nämligen: ”Men ännu mer ska det löna sig att inte arbeta utan leva på arbetsfria inkomster”. För verkligheten är ju den att mycket låga inkomster (som vanliga människor kanske har) så beskattas arbetsfria kapitalinkomster högre än arbetsinkomster. Men när det kommer upp i inkomster som man kan leva på och ännu högre så beskattar vi arbetsinkomster högre än vi beskattar arbetsfria kapitalinkomster.

Ställer ni upp på det Moderaterna? Att det ska löna sig att arbeta istället för att sitta på rumpan och leva på arbetsfria kapitalinkomster? Eller Ulf Kristerssons gamla löfte gäller fortfarande: – ”Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten.”

Och så något helt annat. Värmeböljan nere i Europa har fått länder att ta till drastiska beslut. Förbud mot AC som ger för låga inomhustemperaturer. Neddragning av belysningar. I Frankrike har det införts beslut om bevattningsförbud. Vattnet räcker helt enkelt inte till i hettan och torkan. Extra mycket går dessutom åt till att bekämpa enorma skogsbränder. Men bevattningsförbudet har tydligen några undantag. T.ex. golfbanor! Jo, golfbanor är undantagna från bevattningsförbudet? Det har fått klimataktivister till aktioner där man häller cement i golfhålen…

Läs:
Klimataktion i Frankrike – igenfyllda hål på golfbanor. – Sveriges Radio

Lämna en kommentar

Under Moderaterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s