Jimmie Åkesson

» Är han seriös?.

När man studerar Jimmie Åkessons och andra sverigedumokraters argumentation när det gäller miljöfrågor och klimatfrågor blir man illamående. Läser man på sociala medier ett inlägg som varnar för vad vi håller på att göra med vår planet så kan man räkna med att det dyker upp en hel hop med förnekare som vägrar inse vad som är på väg att hända. Vad denna ovilja beror på har jag inte lyckats komma fram till.

Handlar det om en allmän ovilja att tro på forskare och vetenskap? En allmän misstro mot experter? Är man en intelligent medlem i vår SD-pöbel så vet man alltid bättre än experter!

Eller kan det vara så att man bara inte vill tro på experterna, för om dom har rätt så har man ju själv haft fel? Och man är verkligen inte villiga till att göra de förändringar som krävs. Då är det helt enkelt bättre att sätta på skygglapparna och skylla allt på ”miljömuppar” och annat löst folk.

Hur som helst så är Sverigedemokraterna det enda partiet som inte ställer sig bakom det svenska målet om att vi ska vara klimatneutrala till 2045. Huvudskälet till detta är tydligen SD:s rädsla för höga priser på bensin och diesel. Det är helt enkelt viktigare att skydda bilisterna från höjda kostnader idag än att skydda kommande generationer.

– ”Klimatförnekaren har talat. Fossilhögern måste komma in i matchen. I dag flyr fler människor undan klimatförändringar än krig. Att raljera över klimatförändringar och Sveriges arbete för att sänka utsläppen visar bara hur lite Åkesson bryr sig om klimatet”

Citatet ovan är Annie Lööfs kommentar till Jimmie Åkessons dumheter i SR:s partiledarintervju.

Men, det finns alltid en liten grupp som vägrar tro på sanningen, detta eftersom sanningen gör ont. Det finns ju fortfarande de som tror att jorden är platt. Det kan ju alla se bara genom att titta på en karta!

Medeltemperatur de senaste 1000 åren

Medeltemperatur de senaste 1000 åren

Lämna en kommentar

Under Jimmie Åkesson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s