Det gick fort

» Liz Truss avgår och sätter brittiskt rekord.

Efter pajasen Boris Johnson tog Liz Truss över som de konservativas premiärminister i Storbritannien. Liz Truss satsade på att bli en ny Margaret Thatcher som var hennes stora idol. I dag har Liz Truss deklarerat att hon avgår!

Hon har satt nytt brittisk rekord i kortlivad premiärminister – 45 dagar. Hon gick ut skarpt med löften om stora skattelättnader och stora subventioner till britterna som lider av mycket större elprishöjningar än i Sverige. Resultatet blev fullständigt kaos på finansmarknaden som fruktade effekterna för den brittiska ekonomin och för det brittiska pundet. Först drogs skattesänkningarna tillbaka, sedan avgick finansministern varefter den nya finansministern drog tillbaka i princip allting annat också.

Det Förenade Kungadömets flagga

Samtidigt som stödet för Labour närmade sig stjärnorna blev situationen för Liz Truss allt mer ohållbar. Ett val idag skulle gett Labour den största majoriteten i det brittiska parlamentet någonsin. I dag deklarerade slutligen Liz Truss att hon avgår. Debatten de senaste dagarna har inte handlat OM Lis Truss skulle avgå, utan diskussionen har handlat om NÄR hon skulle avgå.

Igår sade hon att hon var en fighter och hon skulle inte ge upp. Dagen efter var verkligheten ifatt.

Låt oss säga att Ulf Kristersson har det mycket bättre förspänt. Han har klarat sig mycket bättre – än så länge. Kan vi hoppas på att Uffe kan lära sig lite av sin partikollega i Storbritannien. Man kan bli för övermodig!

Läs:
Liz Truss: UK prime minister resignation speech in full. – BBC News

Lämna en kommentar

Under Liz Truss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s