Det säger allt

» Och det gör MIG orolig.

På söndag så inleds det internationella klimattoppmötet COP27 i Egypten. Vår nya klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari ska åka dit. I en intervju i Dagens Nyheter berättar hon att hon inte alls är orolig för att de beslut som den nya Brunblå regeringen än så länge har fattat får till resultat att utsläppen i Sverige kommer att öka. Dom minskar inte. Dom ökar!

I och för sig är det ju inget som förvånar med en regering som i bakgrunden styrs av ett parti (SD) som i princip inte tror på klimatkrisen. Ett parti som inte tycker att Sverige behöver vidta några åtgärder för att minska våra utsläpp. Ett parti som är befolkat av klimatförnekare. Dom tycker att vi kan fortsätta att vara ett av de länder i världen vars innevånare förorsakar mest utsläpp per person.

Det har blivit allt mer uppenbart att det är detta parti som i fyra år kommer att sitta i kulisserna och styra över regeringspolitiken.

Att liberalen Romina Pourmokhtari inte känner någon oro över att den svenska regeringen fattar beslut som gör att de svenska utsläppen kommer att öka när det hade krävts beslut som innebar att utsläppen minskade mer än vad som gällt än så länge förvånar lite. Romina Pourmokhtari tror inte ens att det behöver vara någon nackdel att vi ökar våra utsläpp som en direkt följd av de beslut som hon och hennes kollegor i den SD-styrda regeringen fattar.

Jag skäms!

Läs:
Miljöministern inte orolig över Sveriges ökande klimatutsläpp. – Dagens Nyheter

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Det säger allt

  1. Ping: Det säger allt - Bloggfeed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s