Som befarat

» Uffe och Tobias som knähundar.

För några veckor sedan deklarerade vår nya utrikesminister Tobias Billström (M) att den nya Brunblå regeringen kan få Mr Erdogan of Turkey att ge klartecken till att Sverige (och Finland) ska få bli medlemmar i NATO. Jag framförde då mina farhågor för att detta skulle ske genom kraftiga eftergifter till Mr Erdogans odemokratiska krav. Jag verkar tyvärr få rätt!

Ett svenskt och finsk medlemskap i Nato är egentligen viktigare för Natos förmåga än det är för Sveriges och Finlands säkerhet. Vill Nato att Sverige och Finland ska bli medlemmar ligger det alltså i Natos intresse att göra klart för Mr Erdogan of Turkey att nu får han sluta tramsa. Det är inte Sverige (och Finland) som ske ge avkall på svensk demokrati och svensk lagstiftning för att fjäska för Turkiet.

Tyvärr är det just detta som sker. Ulf Kristersson och Tobias Billström uppträder som två små knähundar under Mr Erdogan of Turkeys befäl. Nu senast har tydligen ”regeringen” fastslagit att den kurdiska milisen i Syrien, YPG, och deras politiska gren, partiet PYD är tätt sammankopplade med PKK och ska alltså då arkiveras under ”Terrorister” i arkivet. Dvs man lyder Mr Erdogan of Turkey som små knähundar. Allt som kan förknippas med kurder (oberoende av i vilket land) och kritik mot Mr Erdogans styre i Turkiet betecknas som terrorism av nämnda Mr Erdogan of Turkey.

Det finns kanske omkring 40 miljoner kurder. Det är i princip den största folkgruppen som INTE har en egen stat. Den största gruppen bor i Turkiet, men lika många bor sammanlagt i grannländerna Syrien, Irak och Iran. Sedan finns det stora flyktinggrupper spridda över hela världen. Närmare 100.000 i Sverige. 3/4 miljon i Tyskland osv. 22-åriga Mahsa Amini vars död i Iran satte fart på protesterna i Iran var t.ex. iransk kurd.

Det var den kurdiska milisen YPG som, allierad med västmakterna, bekämpade och besegrade IS i norra Syrien. Då passade det att samarbeta med YPG! Men, nu när Turkiet regelbundet genomför militära räder in i norra Syrien (med svenska vapen bland annat….) för att bekämpa YPG (och indirekt stödja IS) så kan alltså den svenska högerregeringen gå ner på knä och byta ut svensk politik för att Mr Erdogan of Turkey kräver detta.

Det är en skam! Det är pinsamt att se Ulf Kristersson och Tobias Billström krypa omkring på golvet som små lydiga knähundar. Till och med i Finland tycker man att det är pinsamt att se. Fast man har ju tränat på det underdåniga krypandet inför Jimmie Åkesson…

Dagens Sverigedumokrat

Titeln ”Dagens Sverigedumokrat” går i dag till Max Fagerstedt i Boxholm. För några dagar sedan skrev jag att ett antal svenska NMR-ligister blivit utslängda från Norge efter en nazistdemonstration i Oslo. En av de som slängdes ut hade samtidigt varit kandidat för SD i Katrineholm. Nu blev hon inte valbar eftersom hon precis innan valet flyttade till Boxholm och där flyttade ihop med just Max Fagerstedt som var SD:s toppnamn i valet i Boxholm. I valet fick han uppdrag både i regionfullmäktige och kommunfullmäktige. Han jobbade dessutom som politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Östergötland. Max Fagerstedt hade lite svårt för att förklara sina kopplingar mellan SD och nazistiska NMR. Ännu en sverigedumokrat som skitit i det bruna skåpet! Men, man hade ju rensat ut alla dom här INNAN valet hävdade man?

Läs:
Tobias Billström: Nya regeringen kan få Erdogan att släppa in Sverige i Nato. – Helsingborgs Dagblad
Regeringen tar avstånd från YPG och PYD. – Dagens Nyheter
Regeringen tar avstånd från kurdiska YPG och PYD – Är tvivelaktiga. – Sveriges Radio
Exminister kritisk till beskedet: Undfallande. – Svenska Dagbladet
Billström är en bonde på Erdogans schackbräde. – Expressen
Finska kritiken: Utpressning. – Expressen
Här deltar SD-kandidaten i helgens NMR-upplopp. – Expo
NMR-aktivister utvisade från Norge. – Arbetaren
SD-politiker bland de gripna nazisterna i Oslo. – Arbetaren
Boxholms SD-topp avgår efter Expos avslöjande. – Expo
SD-topp hoppar av efter avslöjande om sambo. – Dagens Samhälle

1 kommentar

Under Turkiet

Ett svar till “Som befarat

  1. Ping: Som befarat - Bloggfeed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s