Satsa på framtiden

» Men det får ske med en annan regering.

Senaste uppgiften som läckt om den kommande budgeten från den SD-styrda högerregeringen är en fortsättning på tidigare politik från den Brunblå sörjan. Underhållet av det svenska järnvägsnätet ska skäras ner med 750 miljoner, miljoner som istället ska läggas på underhållet av vägar. Att den Brunblå sörjans regeringspolitik är direkt fientlig mot kollektivtrafiken har vi fått många bevis på redan tidigare. Miljövänlig kollektivtrafik ska offras för att underlätta miljöskadlig bilism och flyg. Vi har sett upprepade exempel på detta. Nu senast ska alltså 3/4-miljard föras över från järnvägsunderhåll till vägunderhåll. Förbered er på fler tågförseningar pga ”elfel”, ”signalfel”, ”spårfel” och allt annat som det kallas när underhållet inte hänger med i slitaget.

Enligt infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) ”ska inte omfördelningen innebära sämre underhåll av järnvägarna”! Nähä! Ska man samtidigt äntligen göra något åt upphandlingsraseriet inom järnvägsunderhållet? Tvivlar! Det handlar helt enkelt om att den nya SD-styrda Brunblå sörjan prioriterar bilism och flyg framför kollektivtrafiken. Exemplen är för många för att inte alla ska inse detta nu.

För övrigt såg jag att det svenska knähundsbeteendet gentemot Mr Erdogan of Turkey kan få vissa konsekvenser. Den kurdiska YPG-gerillan som allierade med västmakterna slog ner terrorstyret från IS i norra Syrien har i sina fångläger mängder med IS-medlemmar som västvärlden i huvudsak vägrar att ta hand om. Trots att många är medborgare i dessa länder. För tillfället finns det väl kvar ytterligare ett tiotal svenska medborgare som Sverige vägrar ta hand om. Nu antyder YPG att om Sverige ser YPG som en terrororganisation så är intresset för att hålla svenska IS-sympatisörer inspärrade kanske mindre framträdande. Att inte Ulf Kristersson och Tobias Billström skäms öronen av sig är förvånande. Men å andra sidan har dom aldrig skämts tidigare när dom gjort bort sig så varför ska dom göra det nu?

Läs:
Pengar på järnväg styrs om till väg. – Aftonbladet
Pengar omfördelas från järnvägar till vägar. – Sveriges Radio
Fler spår måste till för att klara en utveckling där allt fler människor vill åka tåg. – Sydsvenskan debattartikel
Svekdebatt hotar när Svantesson lägger budgetpusslet. – Dagens Nyheter
PYD:s svar till regeringen: Hämta hem misstänka terrorister. – Aftonbladet
PYD: Svenska IS-fångar en humanitär fråga. – Aftonbladet
Turkiets två krav för att släppa in Sverige i Nato. – Aftonbladet

1 kommentar

Under Järnvägsinvesteringar

Ett svar till “Satsa på framtiden

  1. Ping: Satsa på framtiden - Bloggfeed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s