Jimmie med mörkläggningsglasögon

» Men det är han som sitter och styr.

Att vår nya Ulf Kristersson-regering inte längre tar klimatkrisen och miljön på allvar är det väl inte så många som har missat. Som någon uttryckte det, det finns tre vinnare på den nya budgeten. 1/ Den som kör bil till jobbet. 2/ Den som aldrig går på museum. 3/ Kungahuset. Bakom vår Brunblå regerings totala ointresse av miljö och klimat ligger naturligtvis diktat från Sverigedemokraterna. Lyder man inte Jimmie Åkesson så tar det inte många dagar innan Ulf Kristersson och dom andra blir arbetslösa. Utan stödet från SD är det helt enkelt kört för denna minoritetsregering. Lyder man inte drar Jimmie Åkesson in stödet och Uffe har inget annat att göra än att lämna in sin avskedsansökan. Något som kanske till och med kan få en del liberala ledamöter att dra en suck av lättnad?

Jag såg att SVT Nyheter skickat ut en enkät till alla riksdagsledamöter. I den enkäten har man bland annat ställt frågan: – ”FN:s generalsekreterare säger att världen står i brand och att det pågår en klimatkris. Håller du med om det påståendet?” till alla riksdagsledamöter. Svarsnivån har tyvärr varit låg, och allra lägst har den varit hos de sverigedemokratiska ledamöterna. Av SD:s 73 ledamöter har bara 8 bemödat sig om att besvara enkäten. Överlägset sämst av alla partier. I stort sett alla de 108 ledamöter som svarat har sagt att dom helt eller delvis instämmer i António Guterres uttalande. Det är bara 6 av de 8 SD:are som bemödat sig till att svara som inte instämmer. Det är alltså inom SD som vi har klimatvägrarna. Och det är alltså SD som bestämmer över regeringens budget. Alltså är budgeten präglad av SD:s totala ointresse för miljö- och klimatfrågan. Egentligen är det inte så konstigt.

Lite matematiska beräkningar visar att medan knappt 11% av SD:s riksdagsledamöter har besvarat SVT:s enkät så har drygt 36% av de andra partiernas ledamöter bemödat sig till att svara. Jag tror att det hela säger ganska mycket om intresset.

Jimmie Åkessons invändningar mot klimatdebatten sågas jäms med fotknölarna av forskarvärlden. Men, tyvärr, så är det Jimmie Åkesson som bestämmer i Sverige idag.

Att klimatkrisen redan är här med ständigt nya rekord biter inte på vägrarna. Dom vill inte se problemet, alltså ser dom det inte heller.

Att sedan allt ska lösa sig med kärnkraft enligt Jimmie, Ebba, Uffe och resten av gänget får vi tyvärr leva med. Att krisen kommer att förvärras innan den lösningen har en chans att vara installerad vill man från den sidan inte se. Dom verkar tro att det tar 5-10 år sedan har vi en mängd nya kärnkraftreaktorer igång som räddar den svenska elsituationen. Verkligheten är att det möjligen har börjat projekteras då. Byggandet av kärnkraft inom EU, USA osv präglas av enorma förseningar, stora fördyringar och av ett antal helt avbrutna projekt. Vi behöver bara gå till vårt grannland Finland. Senaste bygget blev rekordförsenat och rekordfördyrat. Projektet efter detta har helt avbrutits.

Gissningsvis blev Ebba, Uffe, Jimmie och gänget inte så glada över gårdagens besked från tyska Uniper (som är största ägaren av dagens svenska kärnkraft) att från deras sida blir det INGEN ny kärnkraft. Vi får se om kärnkraftskramarna börjar med att projektera brytningen av uran, anrikningen av uran och byggandet av ett nytt slutförvar där det radioaktiva avfallet kan grävas ner och skänkas till kommande civilisationer och människoarter. För det är det tidsperspektivet vi talar om när det handlar om att göra oss av med det radioaktiva avfallet.

Dagens lästips

I dagens Helsingborgs Dagblad skriver Ingrid Runsten en kolumn på ledarsidan med rubriken: Välj bilen. Det är regeringens budskap till skånska pendlare. Läs den!

PS. Jag kan förresten berätta att jag fick min elräkning för oktober idag. Den var rekordlåg!

Läs:
Flera SD-ledamöter tror inte på pågående klimatkris. – SVT
Forskarna: Slutsatsen är att vi befinner oss i en klimatkris. – SVT
Rekordsen höst i Sydsverige – djur och växter kan påverkas. – Dagens Nyheter
Välj bilen. Det är regeringens budskap till skånska pendlare.. – Ingrid Runsten i Helsingborgs Dagblad

1 kommentar

Under Sverigedemokraterna

Ett svar till “Jimmie med mörkläggningsglasögon

  1. Ping: Jimmie med mörkläggningsglasögon - Bloggfeed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s