Dumheter

» Det kan bli sex.

Visst händer det mycket dumheter runt om i vår värld. De sex exempel jag tar upp här är inte de värsta. Det finns mycket som är ännu värre. Rysslands vidriga krigföring i Ukraina. Talibanerna i Afghanistans verklighetsfrämmande framfart. Världens framfart med vår planet där en privilegierad grupp hänsynslöst förstör. Men jag har valt ut sex exempel från de senaste dagarna.

I. Sätt stopp för friskolorna. Ledningen för Oneschool global har JO-anmält Skolinspektionen sedan en enhetschef i SVT hävdat att: ”Det finns problem med att vissa församlingar får driva skola strider mot kravet på opartiskhet.” Oneschool global har alltså JO-anmält Skolinspektionen för att dom säger sanningen! Oneschool global drivs av Plymouthbröderna, en fundamentalistisk kristen sekt som i princip inte umgås med andra än sig själva. Fundamentalistiska religiösa grupper ska INTE har rätt att driva skolor. Det kvittar om dom är kristna, muslimska, buddhistiska eller vad dom nu är. Barn ska inte indoktrineras till någon speciell religion i skolan, en skola som valts av deras föräldrar. Överhuvudtaget ska inte religiösa grupper (eller politiska grupper eller…) få driva friskolor för att indoktrinera sina barn. Det kvittar om det är kommunister, kristna, nazister, muslimer eller vad det nu kan vara. Barn ska umgås med olika grupper och inte isoleras till en viss grupp. Vi kan lika så gott ta och avsluta det unika svenska Friskoleexperimentet helt och hållet!

II. Fundamentalister är farliga. När vi nu är inne på religion så kan vi konstatera att fundamentalistiska extremister är farliga. Oberoende av om det handlar om religion (kristna, muslimer, hinduer osv kvittar) eller politik (extrema kommunister eller nazister, det kvittar). Jag läser att en Leticia McCormack, en av ledarna för den så kallade megakyrkan Rock Church i San Diego, har åtalats för tortyr och mord. Det handlar om hennes tre adoptivbarn som torterats, både fysiskt och psykiskt, så illa att ett av barnen dog. En religiös tro är ingen garanti för något. En fundamentalistisk religiös tro är en fara.

III. SD och marionettdockorna. Vilka det är som bestämmer i Sverige blir allt mer uppenbart. Visserligen sitter Sverigedemokraterna inte i regeringen. Men de svenska ministrarna från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna uppträder som marionettdockor där Jimmie Åkesson och hans vänner i SD står ovanför inne i regeringskansliet och drar i trådarna. EU har antagit en ny budget. Alla svenska EU-Parlamentariker röstade för denna – förutom de från Sverigedemokraterna som röstade Nej. Sedan ska finansministrarna från medlemsländerna fastställa det hela. Och alla medlemsländer röstade också JA till budgeten. Förutom SD:s favoritland Ungern – och Sverige. Utan att förankra det udda beslutet i EU-nämnden ljuger Elisabeth Svantesson (M eller SD?) om bakgrunden. Det är en skam att vår Blå regering låter sig styras av SD och förvandla det hela till en Brunblå sörja.

IV. Sverigedumokrater på jakt. Jag har redan tidigare berättat om sverigedumokraten Jonathan Sager i Kalmar som blev extremt upprörd över att sagoberättarna i biblioteket var utklädda. Han var så upprörd att han krävde att sagostunden för de små skulle stoppas. Dom kunde ju skrämmas. Nu var det inte för att sagoberättarna hade klätt ut sig till skrämmande spöken eller halloweenfigurer osv. Nä, det var för att det var killar som klätt sig som tjejer. Usch så hemskt! Nu lyckades Jonathan Sager inte med sitt upptåg. Men han är förgrymmad och ska nu kartlägga vad förskolor och bibliotek köper in så att man inte lägger pengar på sådant som han anser vara ”opassande”. Usch ja! Undrar om Bamse och Pippi får godkänt?

V. Digitaliseringens baksida. I Expressen läser jag en artikel om att tusentals människor har problem med att få sin lön utbetald eller att kunna betala räkningar. Kontanter är i stort sett avskaffade. Det går inte att på något sätt betala en räkning med kontanter. Staten har lagt ner Kassagirot, det var inte lönsamt. Bankerna erbjuder naturligtvis inte den servicen. Bankerna vill inte ha med oss människor att göra – under förutsättning att det inte handlar om att bevilja ett huslån. Många människor, t.ex. gästarbetare, utländska studenter osv har mycket stora problem att kunna få ett bankkonto. Bankerna sätter upp orimliga krav. Har du inte bankkonto kan din arbetsgivare inte betala ut lön till dig. Skulle arbetsgivaren vara så tillmötesgående att han kan skaffa tillräckligt med kontanter och betala kontant så kan dom ändå inte betala sina räkningar som hyra osv. Jag kan några dagar i veckan studera kön utanför Swedbankkontoret här i Åstorp inför att man öppnar på morgonen. Det är lång kö de få dagar man har öppet för allmänheten. Och man är ensam på orten. Bankerna vill inte ha in levande människor på sitt kontor så man gör vad man kan för att stoppa okynnesbesöken. För det är uppenbart så man ser de som behöver hjälp och behöver prata med en levande människa. Man har redan mer eller mindre med tvång tvingat affärer osv att inte ta emot kontanter. Och Staten hjälper till i denna utveckling som lämnar stora grupper utanför. Handla med kontanter! Se till att kontanter fungerar! Vägra handla i affärer som inte tar emot kontanter! Kräv av Staten att man ingriper!

VI. SD:s syn på demokrati. Jag var i går på ett extrainsatt sammanträde med Kommunstyrelsen här i Åstorp. Förra måndagen skulle Kommunfullmäktige klubba beslutet att Åstorp nu skulle få två heltidsanställda kommunalråd. Istället för ett som tidigare. Det handlar naturligtvis om prestige, där koalitionen mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna inte kan enas om vilket parti som ska få tillsätta kommunens heltidskommunalråd. Alltså får kommunens innevånare punga ut med slantarna för två heltidare, ett från varje parti. En enad opposition beslutade att återremittera hela frågan tillbaka till Kommunstyrelsen med uppdraget att: ”det ska tillföras ärendet en uppdragsbeskrivning av vad det nya uppdraget som heltidskommunalråd innebär och hur tjänsten ska finansieras, samt att ta fram en risk och- konsekvensanalys över av att inrätta ännu ett kommunalråd.” Men under gårdagens möte när Kommunstyrelsen skulle fatta nytt beslut hade man helt nonchalant inte lagt till något. Det enda det står om det nya kommunalrådets arbetsuppgifter är att vice ordförande ska träda in om ordinarie ordförande är frånvarande. Men det kan ju inte behövas en heltid för att vara redo som vikarie? Hur som helst så har man ju majoritet så man kan driva igenom beslutet. Jag tycker att man kunde använt skattepengarna till att anställa ett par nya inom äldrevården”!

I sedvanlig ordning använder jag för att ta hänsyn till eventuellt sverigedumokratiska läsare de romerska siffrorna och inte de där hemska importerade arabiska siffrorna.

Lästips:
Oneschool global JO-anmäler Skolinspektionen – efter uttalande till SVT. – SVT
Kyrkoledaren Leticia McCormack svalt sin adoptivdotter till döds. – Expressen
Svantesson är den nya bråkstaken i Bryssel – är det meningen? – Arvid Åhlund i Dagens Nyheter
Efter drag story hour – nu kartlägger SD bibliotekens utgifter. – Dagens Samhälle
Tusentals svenskar får inte betala sina räkningar. – Patrik Kronqvist i Expressen

1 kommentar

Under Sverigedemokraterna

Ett svar till “Dumheter

  1. Ping: Dumheter - Bloggfeed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s