Earth Overshoot Day

» Idag är det för sent.

I år inföll Earth Overshoot Day den 28 juli. Det är den dagen då vi förbrukat så mycket av jordens resurser som jorden tål. Från och med idag är det ren förstörelser som återstår. Vi har förbrukat vad som tåls och nu börjar förstörelsen.

För 50 år sedan inföll denna dagen någon gång i december på året. För 20 år sedan hade den flyttat till i slutet av september. I år är det alltså NU!

Vad gör våra politiker åt detta? De som påpekar det orimliga i hur vi fortsätter att förstöra vår planet förlöjligas och förföljs. Istället försöker man inbilla oss att vi behöver inte göra några förändringar i våra liv. Vi kan fortsätta som om inget händer. Och skulle det behöva göras något så kvittar det om VI gör något. Vi är inte så många. Det är andra som är så många fler som måste göra dom där förändringarna som behövs. Det kvittar vad vi gör, det är kineserna och indierna som måste göra något.

Om vi alla hade förbrukat lika mycket resurser som varje kines eller varje indier förbrukar så hade vi kanske varit kvar i att Earth Overshoot Day inföll i december. Om alla på jorden förbrukat lika mycket resurser som vi svenskar så infaller kanske Earth Overshoot Day INNAN sommaren.

Det är dags för våra fega politiker (främst ute på den Brunblå planhalvan) att inse verkligheten. Var inte så fega!

Läs:
This year, Earth Overshoot Day lands on July 28. – Earth Overshoot Day

Lämna en kommentar

Under Miljö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s