Julbetraktelser

Juldagen är en av dessa otidsenliga dagar då den dagliga tidningen inte är daglig. Bara för att det är Juldagen så har det väl inte hänt mindre? Och jag är faktiskt inte mindre intresserad av att veta vad som hänt bara för att det är Juldagen. Jag kan däremot förstå att folk inte vill jobba. Men, dels tror jag att en hel del ändå jobbar för att förbereda kommande tidningar. Och dels finns det yrken där man faktiskt måste jobba även helger och nätter. Det ska betalas ordentligt, men en daglig tidning ska komma dagligen!

Hur som helst har detta framtvingat att man får läsa andra publikationer i sängen på morgonen och till frukosten. Jag passade bland annat på att läsa EuropaPosten som kom i veckan, en propagandapublikation som ges ut av EU-kommissionen i Sverige. Nästa gång ni hör någon av Häger… f’låt Högeralliansen upprepa sitt heliga mantra om att fler måste jobba så ska ni hänvisa till Europastatistik. Sverige är det land i Europa som har den överlägset högsta sysselsättningen bland äldre. I åldersgruppen 55-64 år förvärvsarbetar 70% i Sverige. Snittet i Europa ligger på 43,5%! Nästa gång Häger.. f’låt Högeralliansens megafoner (varför vill jag alltid skriva Hägerallians och inte Högerallians) tjatar om att vi måste jobba mer och längre så säg att vi redan jobbar mer och längre, det är andra som måste jobba mer!

Apropå söndagens kommentar om danske Søren Krarups förslag om att bland annat Skåne skulle lämnas tillbaka till Danmark så verkar det som om det inte bara är Søren som är en tönt. En stor del av svenska folket (i varje fall Aftonbladets webbläsare) verkar vara töntar. En majoritet av de som röstat på nätet tyckte att Sørens idé var en god idé. Jag tycker det var en sörens dålig idé! Men vi kan lära oss en sak av detta, lita aldrig på en webbenkät.

1998 halkade Shelton Stewart i New Yorks tunnelbana på duvbajs och skadade både rygg och nacke. Nu har en domstol bestämt att Shelton ska få motsvarande 50 miljoner kronor i skadestånd. Ja, egentligen får han bara 40 miljoner eftersom domstolen anser att han till 20% hade sig själv att skylla. Jävligt dyra duvor om man så säger. Det kan nästan löna sig att halka på duvbajset! Kanske skulle man halka på lite av Bruntes hämnd när man är ute och joggar och sedan stämma Ryttarföreningen. Fast det är klart, lyckligtvis är svenska skadestånd lite mer rimliga.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s