Aningslösa idrottare

En portion blandade pilleMed jämna mellanrum så åker ett antal toppidrottare fast för doping. Varje gång förundras man över hur aningslösa och naiva dessa stjärnor är. Denna gången är det bland annat den svensk/etiopiske löparen Abeba Aregawi och tennisesset María Sharapova som fastnat i nätet efter att ha käkat en obskyr hjärtmedicin från Lettland som heter Meldonium. Abeba Aregawi har käkat pillren i ett antal år sedan hon fått dom av nå’n läkare från Turkmenistan, och i tron att det var vitaminer – säger hon. María Sharapova har tydligen käkat pillren under en ännu längre tid – utan att ha hjärtproblem. Jag minns inte vad hon skyllde på. Meldonium har hur som helst funnits på bevakningslistan under nå’t år och förbjöds slutgiltigt vid årsskiftet. Redan har uppenbarligen mer än 50 idrottare åkt fast. Tydligen är det så att det inte är bra för hjärtat med toppidrottande.

När man hör hur mycket piller dessa idrottare stoppar i sig undrar man om dom behöver äta vanlig mat? Några enstaka idrottare som åker fast är helt uppriktiga med att dom faktiskt medvetet dopat sig. Men de flesta skyller ifrån sig med att dom inte visste vad det egentligen var dom stoppade i sig! Hur mycket piller, som dom inte vet vad dom innehåller, stoppar idrottarna egentligen i sig? Hur naiva är dom egentligen? Är dom lättlurade? Tror dom verkligen att dom ska klara sig i längden? Inser dom inte att ju högre upp dom tagit sig desto större blir fallet när dom åker fast? Elitidotten har urartat. Helt uppenbart är det på tok för mycket pengar inblandade. Allt för många är villiga att ta både den ena och den andra genvägen för att se till att de stora slantarna rullar in på bankvalvet. Allt medan sponsorer betalar vad som helst för att få sätta sin logga på en tröja.

2 kommentarer

Under Dopning

2 svar till “Aningslösa idrottare

  1. Tarmo Lindholm

    Jag har sysslat mycket med den fascinerande Sporten Landsvägs Cykling, men bara som i tränings syfte,, men också följt Både Touren, Girot och Spanien runt med stort intresse,, f.o.m det ätt man kunde följa varenda Etapp i Euro Sport på TV..
    Men jag tappade intresset lite när den ointaglige Världsmästaren nummer ett i Doping ,,Amerikanen Lance Armstrong ljög för hela världen under minst i 7 års tid ,med t.e.x 7 st Tour de France segrar. Den mannen borde få betala tillbaka den hög med miljoner som han har Ljugit ihop, och sedan få ett kännbart Fängelsestraff..
    Cykelsporten har lidit mycket av flera skandaler, men trotts detta är den näst största sporten i världen efter Fotbollen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s