Valrörelsen är över

» Nu gäller nya regler.

Valrörelsen är över och nu behöver vi inte längre kämpa om vem som är bäst på att utmåla Sverige till helvetet på jorden. Nu kan vi återgå till verkligheten och konstatera att Sverige faktiskt är ett riktigt bra land att leva i. I varje fall om vi jämför med vår omvärld.

Jag läser att innan sommaren så gjorde journalistprofessorn Jesper Strömbeck en sammanställning av 48 olika internationella jämförelser mellan olika länder inom alla möjliga olika områden. Allt från pressfrihet och barns rättigheter till företagsklimat och social rättvisa.

Vad visar då alla dessa internationella jämförelser vad det gäller Sveriges prestationer? Jo, i 41 av dessa 48 olika internationella jämförelser så ligger Sverige i tio-i-topp. I 6 av dessa 48 internationella jämförelser ligger Sverige allra överst.

Vår stolta svenska flagga

För några dagar sedan offentliggjordes Digital Quality of Life 2022, dvs vårt digitala välbefinnande. Där hade Sverige hoppat från plats 13 förra året till plats 5 i år.

Kanske dags att sluta förtala vårt land och inse att vi lever ett gott liv trots allt. Vilket ju inte innebär att det skulle kunna vara bättre. Men allt hemskt som händer är inte Magdalena Anderssons fel? I så fall är ju allt det goda Magdalena Anderssons förtjänst! När vi klagar finns det faktiskt anledning att titta utanför våra gränser och inse att vi trots allt klarar oss bättre på många områden än andra länder.

Sluta gnäll så förbaskat mycket! Det behövs inte nu längre när valrörelsen är över.

Lämna en kommentar

Under Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s