55+ – sophögen nästa

55+, är det inte lika så gott att beställa gravplats direkt? Det är nästan så att det känns som ett större steg att ha passerat 55 än det kändes att passera 50. Varför är det så? 55+, usch!

Jag såg att det humorbefriade paret Fredrik Wilkingsson och Filip Hammar passat på att ställa korkade frågor till bland annat Zlatan Ibrahimovic i samband med fotbollslandslagets presskonferens. Är det inte dags för dessa båda supertöntar och börja göra något vettigt istället? Att kalla det dom sysslar med för humor är en förolämpning mot humorister.

I gårdagens Aftonbladet fanns en insändare från en moderat som var lite orolig för Vårdnadsbidraget. Tanken var god, men han oroades för att arbetslösa genom bidraget skulle få mer ut med A-kassa + Vårdnadsbidrag än om dom jobbade. Och nu har man ju precis sänkt A-kassan så att dom skulle sättas åt och förlora mer. Då kan man ju inte ge nya pengar så att inkomsten för arbetslösa ökar, dom skulle ju sättas åt. Den som är arbetslös måste undantas, bidraget ska bara ges till den som redan har en så stor familjeinkomst att hon kan vara hemma ändå och inte behöver pengarna. Det kan ju inte slösas på sådana som behöver pengarna. Dom är roliga dom där moderutterna.

Ibland tvingas man skriva saker som känns mycket aviga. I dag är en sådan dag. Fredrik Reinfeldt har under dagen haft samtal med ett antal ambassadörer från olika arabländer. Naturligtvis med anledning av tönten Lars Vilks usla rondellhundteckning. Fredrik Reinfeldt ska ha beröm för träffen. Ett initiav som visar att han trots allt är mer kompetent än sin danske kollega Anders Fogh Rasmussen som vägrade träffa sina ambassadörer när debatten var som mest infekterad i Danmark. Bra gjort Fredrik!

I Stockholm ska ju den borgerliga majoriteten använda inkomsterna från Trängselskatten till att bygga ut motorvägarna kring Stockholm istället för att förbättra kollektivtrafiken som var tänkt från början. Bland annat ska stora summor användas till projektet Förbifart Stockholm. En investering som enligt Vägverket är samhällsekonomiskt lönsam med tanke på de tidsvinster som bilisterna kommer att göra. Nu har utomståendes beräkningar visat att Vägverket får att få investeringen lönsam har räknat med att bilisterna kör klart över hastighetsgränserna. Samtidigt som dessa satts högre än vad som är brukligt. Skulle gränserna satts enligt tidigare rutiner, och bilisterna höll sig till hastighetsgränserna så är investeringen inte lönsam! Något verkar ruttet på Vägverket.

Från USA rapporteras att ett B-52 bombplan flugit över hela USA lastad med atombomber – av misstag! Man visste inte att dom var ombord!?

Den nya försvarsministern Sten Tolgfors första beslut var att besluta om en miljardsatsning på modernisering av JAS Gripen! Var det inte det hela debatten handlade om, att man skulle minska på materialpengarna. Nu ska alltså miljardbelopp användas för att modernisera JAS-plan – som inte behövs. Någon som begriper?

Både Försäkringskassans Generaldirektör Curt Malmborg och facket ST har skrivit till Aftonbladets Lena Mellin och protesterat mot hennes korkade uttalande om personalen på Försäkringskassan. Tyvärr visade hennes skriverier att hon inte är läskunnig. Intressant att notera är att Facket även protesterat mot socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrssons uttalanden. Det vågade inte generaldirektör Curt Malmborg.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “55+ – sophögen nästa

  1. haha ”Dom är roliga dom där moderutterna” vilken klockren!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s