Om vart våra skattepengar tar vägen

Svenska Riskkapitalföreningen vädjar till Anders Borg om att dom inte ska utsättas får någon ytterligare beskattning av deras vinstuttag från de vård- och omsorgsföretag som dom äger. Man vill kunna fortsätta att trolla bort pengarna och plocka ut våra skattepengar till små öar i Västindien eller Engelska kanalen. Men utspelet från Riskkapitalisterna präglas av dålig tajmning. Samma dag avslöjas nämligen att en av huvudägarna bakom Carema, Riskkapitalbolaget KKR, har under sista året kunnat plocka ut över en miljard kronor. Dom båda kusinerna bakom KKR skrattar nog hela vägen till banken, på någon obskyr ö någonstans!

Fast å andra sidan så vill Försvaret ha 70 nya moderna JAS-plan. För sisådär 50 miljarder kronor. Så skattepengar slängs i många hål.

I dag är det 26 år sedan Olof Palme mördades. En politiker som hade behövts i dag. En politiker som trodde på ideologins betydelse, som hade visioner och som samtidigt var en realpolitiker som uppnådde mål. Det är en skandal att mordet inte juridiskt har klarats upp. Du är saknad Olof Palme, du hade behövts i dag!

Dagens citat måste vara följande beskrivning av Sveriges Moderata Utvisningsminister, Tobias Billström: – ”Frånvaron av inlevelse tycks vara hans största kvalifikation för jobbet.”

Det händer att man får ett gott skratt. Ibland ett så kraftigt skratt att man har svårt för att sluta skratta. Efter mer än 30 års arbete på Försäkringskassan så kan man ju inte annat göra än att lite då och då läsa den blogg som den moderata ordföranden i Socialförsäkringsutskottet, Gunnar Axén skriver. Och vad händer när jag försöker läsa i dag? Jo jag möts av detta varningsmeddelande istället. Till och med webbläsaren Opera har nu insett att Gunnar Axén sprider dynga. ”Opera Software strongly discourages visiting this page”. Så sant som det är sagt.

På mindre än 2 månader har 33 svenskar dött i Thailand. Under hela förra året var det 99 svenskar som kolade vippen där borta på andra sidan klotet i värmen bland den billiga spriten, de lättillgängliga drogerna och den farliga trafiken.

Från Stockholm rapporteras i Dagens Nyheter att trenden tydligen vänt. Andelen ungdomar som valt kommunala gymnasieskolor som förstaval har ökat medan friskolorna tappat. Till hösten har 14.100 av eleverna i Stockholms län valt en kommunal skola som förstaval medan 7.964 i första hand valt en fristående skola, Det är en minskning av andelen för friskolorna med 3%.

Detta är ju tredje och sista sportlovsveckan. Och i flera tidningar har jag läst intervjuer med personal på vintersportorterna om hur de olika veckorna skiljer sig. Och det visar sig då att Göteborgsveckan visar att göteborgsungdomarna ställer större krav än andra. Dom är otåliga och kräver snabb service och bryr sig om saker som andra struntar i. Stockhomsungdomarna är upptrissade. Dom verkar gilla att stå i kö eftersom det tydligen är i köerna man umgås. Den skånska veckan präglas av ödmjukhet. Den skånska lite lugna mentaliteten gör dom trevligast. ”De’ blir nock bra me’ de'” som vi säger här i Skåne.

Annars läser jag på Dagens Nyheter att Stockholmare snyggast i världen. Det är Travelerdigest skribent Jessica Benavides Canepa som tycker så. Jag vill rekommendera Jessica att nappa på något av alla Optikkedjornas erbjudande om billiga glasögon.

Slutligen noterar jag att allt fler inser samma sak som jag noterade bara för ett par dagar sedan. Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt är trött. Fredrik Reinfeldt verkar mest trött skriver Helsingborgs Dagblad i dagens huvudledare. Vi får helt enkelt byta titel på moderatledaren. Fredrik Reinfeldt den Trötte!

Lämna en kommentar

Under Militär, Olof Palme, Privatisering, Reinfeldt, Samhällsklyftor, Sjukförsäkringen, Skåne, Stockholm, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s